Οι έρευνες δείχνουν ότι τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν και έχουν εγκριθεί κατά του κορωνοϊού είναι πολύ αποτελεσματικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως υπάρχουν κάποια απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε το εμβόλιο να δράσει σε εμάς ακόμη καλύτερα και γρηγορότερα.

Γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια εκπαιδεύουν κατά κάποιον τρόπο το ανοσοποιητικό μας ώστε να δημιουργήσει αντισώματα απέναντι σε μία συγκεκριμένη ασθένεια, μέσα στις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες από τη στιγμή του εμβολιασμού.

Είναι επίσης γνωστό ότι δεν έχουμε όλοι την ίδια ανταπόκριση στα εμβόλια, και ότι αυτή μπορεί να εξαρτάται από την ηλικία μας, την κατάσταση της υγείας μας κ.ά.

Παράγοντες δηλαδή που δεν εξαρτώνται από εμάς και που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε. Σύμφωνα με τους επιστήμονες όμως, υπάρχουν και κάποια πράγματα που περνάνε από το χέρι μας και που αν τα κάνουμε θα ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας και κατ’ επέκταση το αποτέλεσμα του εμβολίου.

Πρόκειται δηλαδή για κάποιες μικρές και εύκολες αλλαγές στις συνήθειές μας και στην καθημερινότητά μας που φαίνεται ότι μπορούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να δράσει πιο γρήγορα αλλά και πιο αποτελεσματικά.

Για να μάθετε όλα όσα θα βοηθήσουν το εμβόλιο να γίνει πιο αποτελεσματικό μη χάσετε το Vita Μαρτίου που θα κυκλοφορήσει με ΤΟ ΒΗΜΑ εκτάκτως το Σάββατο 13 Μαρτίου.