Εφοδος αστυνομικών πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το πρωί στην Α΄ Φοιτητική Εστία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στου Ζωγράφου.
Οι έρευνες επικεντρώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε 27 χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που έγινε παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν έξι άτομα εκ των οποίων πέντε άντρες και μια αλλοδαπή οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν καταλάβει και διέμεναν παράνομα στους συγκεκριμένους χώρους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται πως από τους έξι συλληφθέντες οι πέντε δεν είναι φοιτητές ενώ όλοι αρνήθηκαν τη δακτυλοσκόπησή τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων κ.α., αντιασφυξιογόνος μάσκα, 5 ξύλινα καδρόνια, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και φοιτητική ταυτότητα.

Τα κατασχεμένα αντικείμενα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άλλους χώρους, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, παρουσία δεύτερου εισαγγελέα συνελήφθησαν δυο άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητες κεταμίνης και mdma, δισκίο αμφεταμίνης, αντιασφυξιογόνος μάσκα και κουκούλα τύπου «full face». Παράλληλα σε άλλο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 γραμμάρια κάνναβης.

Σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση ότι και οι δύο παραπάνω συλληφθέντες δεν έχουν τη ιδιότητα του φοιτητή.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι 8 συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.