Η εισηγμένη Entersoft A. ανακοίνωσε ότι στις 29/12/2020 υπεγράφη η εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Optimum A.E., σε υλοποίηση της σχετικής έγκρισης του Δ.Σ. της εταιρείας της 28/12/2020.

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 5,1 εκ. ευρώ και θα καταβληθεί ως εξής: 50% με την υπογραφή της συμφωνίας, 25% σε 12 μήνες και 25% σε 18 μήνες. Η εν λόγω εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει από τα αντληθέντα κεφάλαια από την εισαγωγή της Entersoft στην Κύρια Αγορά του ΧΑ και εν μέρει από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2019, η Optimum είχε έσοδα 2,36 εκ ευρώ και κέρδη προ φόρων 0,44 εκ ευρώ. Τα έσοδά της κινούνται αυξητικά για το 2020, ενώ τη στιγμή της εξαγοράς η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό και το θετικό καθαρό ταμείο της υπερβαίνει το 0,7 εκ ευρώ. Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στις 29/12/2020 ήταν 23 άτομα.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά αυτή, δεν θα έχει σημαντική επίδραση στα μεγέθη του Ομίλου Entersoft για το 2020 επειδή διενεργείται στο τέλος της Οικονομικής Χρήσης, αλλά θα ενισχύσει τα μεγέθη του στη νέα χρονιά.

Η Optimum δραστηριοποιείται στο χώρο των εφαρμογών εξειδικευμένου λογισμικού για την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τα Logistics για περισσότερα από είκοσι πέντε έτη. Η εταιρεία έχει αναπτύξει το λογισμικό Διαχείρισης Αποθήκης Aberon WMS, εργαλεία αυτοματισμού (Pick by Light, Pick Cart, Voice Picking, Data Collector, κ.ά.), καθώς και συστήματα πρόβλεψης πωλήσεων και αναπλήρωσης αποθεμάτων (Forecasting and Stock Replenishment).

«Με την εξαγορά αυτή, η Entersoft ενισχύει δυναμικά το πορτφόλιο των λύσεών της για την Εφοδιαστική Αλυσίδα και αποκτά ηγετική θέση σε μία στρατηγική για τον Όμιλο αγορά, με συνεχή ανάπτυξη», αναφέρει η εταιρεία.

Επικεφαλής της νέας, κοινής πλέον, δραστηριότητας του Ομίλου Entersoft για την Εφοδιαστική Αλυσίδα (Supply Chain Management) θα τεθεί ο Απόστολος Θεοδωρόπουλος, που μέχρι σήμερα ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Optimum.