Σχεδόν όλη η δύναμη κρούσης του Ελληνικού Στόλου, φρεγάτες, ταχέα σκάφη, υποβρύχια, ελικόπτερα της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικούς συμμετείχαν από τη Δευτέρα 14 έως την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, στις προγραμματισμένες εθνικές τεχνικές ασκήσεις «ΛΟΓΧΗ», «ΑΙΓΙΑΛΟΣ» και «ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ» στη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου καθώς και Βόρειου και Νότιου Κρητικού πελάγους.

Τα γυμνάσια πυρών παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, επί της Φ/Γ «ΛΗΜΝΟΣ», όπου διαπίστωσε την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και το ακμαίο ηθικό των πληρωμάτων των μονάδων του Στόλου.

Μάλιστα ο Αρχηγός ΓΕΝ παρέδωσε και αναμνηστικό στον «μάγκα» αντιπλοίαρχο της φρεγάτας «Λήμνος»,  Ιωάννη Σαλιάρη, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο κατά την επακούμβηση της φρεγάτας με την τουρκική Κεμάλ Ρέις ακολούθησε άψογους χειρισμούς με αποτέλεσμα η ελληνική να μην πάθει τίποτα ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη η τουρκική.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις ασκήσεις

Κατά τις ανωτέρω ασκήσεις εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά στόχων επιφανείας και αέρος με το σύνολο των πυροβόλων των πλοίων, βολές τορπιλών γυμνασίων από Υ/Β καθώς και σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε όλα τα είδη των απειλών.

Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

O Αρχηγός ΓΕΝ εξήρε την προσπάθεια, τον επαγγελματισμό, την προσήλωση στο καθήκον και την αποφασιστικότητά του προσωπικού των μονάδων ιδιαίτερα κατά την πρόσφατη μοναδική σε διάρκεια κινητοποίηση υπό συνθήκες Πανδημίας και τους απηύθυνε ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Δείτε και άλλες φωτογραφίες: