«Συμβόλαιο θανάτου» βλέπουν οι αρχές, πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση 56χρονου άνδρα, μέρα – μεσημέρι, στα Βριλήσσια και ερευνούν ποιοι μπορεί να έδωσαν την εντολή της δολοφονίας του.

Το θύμα φέρεται ότι απασχολούσε επί χρόνια την αστυνομία για διάφορες υποθέσεις και θεωρείται από τους αστυνομικούς πρόσωπο με ρόλο στο χώρο της βαριάς παρανομίας.

Με μια χαριστική βολή στο κεφάλι του 56χρονου Δημήτρη Καπετανάκη ή αλλιώς «Καπέ» όπως ήταν γνωστός στα κυκλώματα της νύχτας εκτελέστηκε το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.

Ο αιματηρός πόλεμος

Εδώ και τρία χρονιά, μετά την δολοφονία του 47χρονου τότε Βασίλη Γρίβα έξω από το δημοτικό σχολείο την ώρα μάλιστα που άφηνε τον γιο του, έχει ανοίξει ένας αιματηρός πόλεμος με τον Δημήτρη Καπετανάκη να είναι το έβδομο θύμα.

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Τέταρτης ο 56χρονος βρισκόταν έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Ο δολοφόνος τον πλησίασε κρατώντας καλασνικοφ. Πριν ο Δημήτρης Καπετανάκης προλάβει να αντιδράσει και να χρησιμοποιήσει το όπλο του ο δράστης άδειασε πάνω του μια ολόκληρή γεμιστήρα σκοτώνοντας τον ακαριαία.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στους αστυνομικούς πως συνέχισε να τον πυροβολεί ενώ βρισκόταν πεσμένος στη μέση του δρόμου.

Αμέσως μετά την εκτέλεση του 56χρονου ο δράστης επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο όπου τον περίμενε ο συνεργός του και δυο χιλιόμετρα μακριά εγκατέλειψαν το όχημα βάζοντας του φωτιά.

Ο 56χρονος είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές σε μια συγκλονιστική υπόθεση, αυτή του «Συνδικάτου του Εγκλήματος», που έδρασε στην Ελλάδα στα τη δεκαετίας του 90 και τα μέλη του ήταν υπεύθυνα για κάθε είδους εγκληματική ενέργεια. Όμως τελικά είχε απαλλαχθεί από τις κατηγορίες.

Οι αρχές αναζητούν εάν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση με την εκτέλεση 50χρονου τον Νοέμβριο του 2019, άτομο το οποίο φέρεται ότι παρακολουθούσε η ΕΥΠ, και χαρακτήριζε ως τον «τραπεζίτη» κυκλώματος προστασίας και εκβιασμών.