Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπουν» οι αρχές πίσω από την εκτέλεση άνδρα μέρα μεσημέρι στα Βριλήσσια.

Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν στη οδό Υμηττού, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι όταν άγνωστοι άνδρες πλησίασαν τον 56χρρνο  και τον γάζωσαν στην κυριολεξία μέσα από μια BMW. Στο σημείο βρέθηκαν πολλοί κάλυκες. Ο άνδρας ήταν πεζός και πιθανότατα επέστρεφε σπίτι του.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο και για χαριστική βολή στο κεφάλι ενώ το θύμα φαίνεται πως είχε ένα πιστόλι μαζί του το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Λίγη ώρα μετά, δύο χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος, στο Πάτημα Χαλανδρίου, στην οδό Φιλίπου, βρέθηκε ένα αυτοκίνητο καμένο.

Το θύμα είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για υποθέσεις σωματεμπορίας χωρίς περαιτέρω δικαστική συνέχεια ενώ το όνομά του είχε αναμιχθεί στην υπόθεση του περιώνυμου συνδικάτου των εκτελεστών την περίοδο 1993-1995.

Μάλιστα, μνημονευόταν στην πρόσφατη δικογραφία της ΕΥΠ για διαφθορά στη ΕΛΑΣ όπως και για επίθεση με καυστικό υγρό κατά δικηγόρου πριν από 12 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 56χρονος είχε εμπλακεί την δεκαετία του ‘90 στο μεγάλο Συνδικάτο του Εγκλήματος με τις δολοφονίες «νονών» της νύχτας. Επίσης, πρόσφατα το όνομά του αναφερόταν στην δικογραφία έρευνας της ΕΥΠ για επίορκους αστυνομικούς.

Πρώτη φορά είχε συλληφθεί τη δεκαετία του ’80 στη Σουηδία με διεθνές ένταλμα σύλληψης των ελληνικών διωκτικών αρχών.

Ο 56χρονος βρισκόταν για καιρό στο μικροσκόπιο τόσο της ΕΛ.ΑΣ. όσο και της ΕΥΠ.