Μια απίστευτη και συνάμα τρομακτική εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας δείχνει το βίντεο που ακολουθεί και ανάρτησε στο twitter.

Σαν στρατός

Διμοιρίες των ΜΑΤ στις άκρες κεντρικής λεωφόρου στο κέντρο της Αθήνας και ανάμεσα τους αστυνομικές αύρες παρελαύνουν σαν να πρόκειται για στρατιωτικό τμήμα σε κατεχόμενη πόλη.

«Βροχή από χημικά και στην Ομόνοια. ΜΑΤ και μηχανές της αστυνομίας διέλυσαν τους διαδηλωτές που είχαν οπισθοχωρήσει στην Πλατεία Καραϊσκάκη τρέχοντας. Πολύ κυνήγι και στα στενά. Σπρωξίματα σε δημοσιογράφους, κάμερες. Είχαμε χρόνια να δούμε τετοια καταστολή» αναγράφεται στη λεζάντα που συνοδεύει την ανάρτηση του βίντεο στον λογαριασμό του φωτορεπόρτερ Savvas Karmaniolas.

Στα παρακάτω βίντεο φαίνεται το χτύπημα κατά της διαδήλωσης του ΚΚΕ από την αστυνομική αύρα.

Σε αυτό βίντεο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ μόλις έχει προσαχθεί ή συλληφθεί φαίνεται μέσα στην αστυνομική κλούβα.

Δεκάδες προσαγωγές – Κάλεσμα σε αντίσταση από τους προσαχθέντες

Συνθήματα για ξεσηκωμό απέναντι στην καταστολή φώναζαν χειροκροτούμενοι πολλοί προσαχθέντες μέσα από τα παράθυρα της κλούβας που τους οδηγούσε στην Ασφάλεια. Φώναζαν και καλούσαν τον κόσμο να κατέβει μαζικότερα στους δρόμους και να αντισταθεί στην καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. 

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση των δικηγόρων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσαν νωρίτερα οι προσαγωγές μελών του ΚΚΕ.

Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες που έγιναν, οι αστυνομικοί φέρεται να μην αφήνουν τους προσαχθέντες να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους ενώ σύμφωνα με τους ίδιους, ορισμένοι από τους προσαχθέντες δεν αισθάνονται καλά.

«Ποιος είναι ο λόγος που εμποδίζετε τους προσαχθέντες να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους» έλεγε ένας από τους δικηγόρους σε αστυνομικό.