Η είδηση ότι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι το κόμμα τους υφίσταται δήθεν τις συνέπειες μιας μεροληπτικής στάσης στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, και ως εκ τούτου πρέπει να κληθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για εξηγήσεις ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνος, μικρή ή καθόλου σημασία θα είχε αν…

…αν δεν είχε προηγηθεί η διάρκειας 4 ½ ετών διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία οι οργιώδεις παρεμβάσεις στον Τύπο αποτέλεσαν καθημερινή πρακτική της ηγετικής του ομάδας, η οποία επιδίωξε με επιμονή να τον καθυποτάξει στο δόγμα μιας καθεστωτικού χαρακτήρα «ομοιομορφίας».

Με απειλές, διώξεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, ανοιχτή τρομοκρατία και μεθόδους που παρέπεμπαν ευθέως σε «δημοκρατίες» της Λατινικής Αμερικής, αυτή η δράκα πολιτικών επιχείρησε να βιάσει την ελεύθερη σκέψη, να ακυρώσει την αντικειμενική κριτική και να θέσει υπό ομηρεία τις αρχές και τις αξίες της ελευθεροτυπίας στο όνομα του υπέρτατου στόχου, που δεν ήταν άλλος από τη διαιώνιση της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα στην πρωθυπουργία.

Με υποχείριο θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη και όπλο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της πολιτείας, καταδιώχθηκαν, συκοφαντήθηκαν, απαξιώθηκαν και εν τέλει ακυρώθηκαν επαγγελματικά όσοι δεν θέλησαν να ενταχθούν στο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και να συστρατευθούν σε αυτόν τον κοινό σκοπό.

Αυτοί που σήμερα ολοφύρονται για τον δήθεν αποκλεισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ φέρουν, ως κόμμα, τη βαριά ευθύνη για τη στοχοποίηση του Mega, το βίαιο κλείσιμο και την ολοσχερή καταστροφή του. Φέρουν επίσης ευθύνη για τη μετατροπή της ΕΡΤ σε υπηρετικό προσωπικό, σε υποκατάστημα, των υπογείων του Μεγάρου Μαξίμου.

Αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται, χθες, ως κυβέρνηση, επιχείρησαν να στήσουν με κατάπτυστες διαδικασίες τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, για να αποδειχθεί στο τέλος ότι το φιάσκο είχε μόνο έναν στόχο: τη δημιουργία ενός αποκλειστικά κυβερνητικού σταθμού. Ασχέτως αν εν τέλει το μόνο που επέτυχε ήταν να δημιουργήσει ένα τεράστιο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο, για το οποίο οι εμπνευστές του, κορυφαίοι υπουργοί, θα «σέρνονται» επί πολλά χρόνια στα δικαστήρια…

Και να ήταν μόνο αυτά; Ο ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα αισθάνεται ότι αδικείται, χθες, ως κυβερνών κόμμα, παζάρευε σαν κοινός πλασιέ την πώληση διαφόρων μεγάλων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων, με στόχο, αφού περάσουν σε χέρια ημετέρων, να στοιχηθούν και αυτά πίσω από τη στρατιά των οικονομικών συμφερόντων που πάσχιζαν απελπισμένα για την παραμονή του διδύμου Τσίπρας – Καμμένος στην εξουσία. Και όταν με κάποιον τρόπο ανατρεπόταν κάπως αυτός ο σχεδιασμός, όλη η προσπάθεια στρεφόταν στο να απολυθούν οι «αντιφρονούντες» για να επιτευχθεί η προαναφερόμενη, πολυπόθητη «ομοιομορφία».

Εχει παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν γεννήθηκε από παρθενογένεση. Μην προκαλεί λοιπόν…