Ο Μάκης Δελαπόρτας αποκαλύπτει πρώτη φορά 30 χρόνια μετά το Ρετιρέ τον λόγο που έφερε το απότομο τέλος του δημοφιλούς σίριαλ!

«Ο Δαλιανίδης ήταν αυστηρός»

«Δεν μπορούσαμε να ζήσουμε με τις οικονομικές αποδοχές από «Το Ρετιρέ»! Είμαι ένα από τα παιδιά του Δαλιανίδη και το χαίρομαι. Δεν ήταν εύκολο να είσαι παιδί του Δαλιανίδη, ήταν πολύ αυστηρός στις επιλογές του και σε αυτούς που έπαιρνε να είναι σε ταινίες του. Ήταν μια πιο γλυκιά εποχή τότε μπορώ να πω. Δεν είναι όπως είναι σήμερα. Η εποχή μας είναι άφυλη, σκληρή. Εγώ στεναχωριέμαι για τα νέα παιδιά σήμερα. Βλέπω τόσο το ταλέντο να ξεχειλίζει αλλά να μην μπορεί να αγγίξει τη μάζα, τον πολύ κόσμο. Γιατί είναι όλα αναλώσιμα σήμερα», είπε αρχικά στην συνέντευξη του ο Μάκης Δελαπόρτας στον ART FM.

Τα δύσκολα γυρίσματα

«Στα πρώτα γυρίσματα του «Ρετιρέ» έχασα τον πατέρα μου, μέρα Χριστουγέννων. «Το Ρετιρέ» είχε αρχίσει γυρίσματα μόνο δύο μήνες νομίζω και πέρασα το πρώτο εξάμηνο του «Ρετιρέ» με μια ιδιαίτερη στεναχώρια. Πήγαινα στα γυρίσματα μαραμένος και έβαζα πολύ μεγάλο κόπο για να μπορώ να αντεπεξέρχομαι. Αυτό είναι κάτι που το θυμάμαι. Δεν το έχω μοιραστεί ποτέ. Δεν το έχω πει ποτέ. Το λέω τώρα σε εσάς. Αλλά ο ηθοποιός έτσι είναι. Έπαιζα και στο θέατρο τότε. Το άκουγα από τους παλιούς, από την Καλουτά, την Βλαχοπούλου που έχαναν τους δικούς τους και πήγαιναν και παίζανε και έλεγα πω πω πως μπορούν και το κάνουν. Εμένα Παναγία μου δεν θα μου συμβεί και μου συνέβη!».

Το άξαφνο τέλος του «Ρετιρέ»

«Δεν μπορούσες να ζητήσεις τίποτα γιατί ο Δαλιανίδης ήταν πολύ αυστηρός και δεν δεχόταν εύκολα. Την τρίτη χρονιά όμως όταν κάποιοι, κάποιες κυρίες τόλμησαν να ζητήσουν αύξηση -δεν θα σας πω ποιους ηθοποιούς εννοώ δεν θα το προδώσω εγώ- ήταν δύο κυρίες, ξανθές που ζήτησαν και ο Δαλιανίδης εκνευρίστηκε και είπε «σταματάω το Ρετιρέ και κάνω τους Μικρομεσαίους»».

Δείτε και ακούστε παρακάτω τι είπε