Η φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βυρητού τον περασμένο Αύγουστο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, τα capital controls, η δράση και η επίδραση της Χεζμπολάχ, και η πανδημία της COVID-19 που μαίνεται και εκεί όπως και στον υπόλοιπο πλανήτη καθιστούσαν ούτως ή άλλως αβίωτη αυτή την πανέμορφη πόλη αλλά και τη ζωή στην υπόλοιπη χώρα, για το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της.

Για όσους λίγους τυχερούς κατάφεραν να φύγουν από αυτήν, η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα έμοιαζε η πιο λογική επιλογή για μετεγκατάσταση. Ο καιρός, οι άνθρωποι, ο τρόπος ζωής, η γεωγραφική απόσταση και οι χρόνιοι δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων των δύο χωρών φέρνουν στην Αθήνα δραστήριους Λιβανέζους και Λιβανέζες που θέλουν να κάνουν ένα καινούργιο ξεκίνημα.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Νατάσα Μπαστέα παρουσιάζει τους σημαντικότερους σταθμούς στην πορεία της πολύπαθης χώρας και καταγράφει τις ιστορικά στενές σχέσεις της με τη Γαλλία, η Μαριλένα Αστραπέλλου και η Ντιάνα Καρτσαγκούλη συνομιλούν με ανθρώπους από τη Βηρυτό που μόλις εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα αλλά και με άλλους που πήραν την απόφαση της μετεγκατάστασης παλαιότερα και πλέον θεωρούν την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα τους, ενώ η πρέσβης του Λιβάνου Ντόνα Μπαρακάτ μιλάει για τη θητεία της στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»