Κορωνοϊός : Αύξηση των θανάτων – Επτά άνθρωποι στις ΜΕΘ κάθε 10 ημέρες

Ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων τα 170, έναντι 200 στα τέλη Αυγούστου. Αυξάνεται η αντιστοιχία θανάτων σε αριθμό κρουσμάτων με τάση κάθε 100 κρούσματα να καταγράφονται κάθε ημέρα δύο θάνατοι

Μείωση της τάξης του 15% παρουσίασε ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων του Covid-19 το τελευταίο δεκαήμερο ( 30 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου) σε σχέση με την ίδια -χρονικής διάρκειας- περίοδο στα τέλη του Αυγούστου. Αυτό το ενθαρρυντικό στοιχεία για την τωρινή εξέλιξη της πανδημίας προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων του ΕΟΔΥ.

Ο μέσος αριθμός κρουσμάτων το τελευταίο δεκαήμερο είναι 170 (με καθοδικές τάσεις) ενώ το αμέσως προηγούμενο δεκαήμερο 200 ακριβώς. Κάτι που αποδίδεται στα κυβερνητικά μέτρα, στην προσπάθεια ελέγχου ατόμων που γύρισαν από τις διακοπές, στην ευρύτερη χρήση της μάσκας, ενώ μικρό ποσοστό μπορεί ν αποδοθεί και στα προβλήματα που υπήρξαν στα διαγνωστικά τεστ από κρατικούς φορείς. Με τον συντελεστή μετάδοσης να βρίσκεται περίπου στο 0.9 με καθοδικές τάσεις…

Επτά άνθρωποι στις ΜΕΘ κάθε 10 ημέρες

Ωστόσο αυτό το διάστημα φαίνεται να αυξάνεται ραγδαία το ποσοστό των φορέων του κορωνοϊού ηλικίας 40 ετών και άνω που έφθασε τις τελευταίες ημέρες περίπου στο 50% ενώ αυτό το ποσό κυμαινόταν μέχρι τα μέσα Αυγούστου στο 25-35%. Κάτι που οδηγεί σε μεγαλύτερο αριθμό διασωληνωμένων και θανάτων.

Υπολογίζεται ότι κάθε δέκα ημέρες επτά άνθρωποι οδηγούνται στις ΜΕΘ λόγω του φονικού ιού. Επιπλέον το τελευταίο δεκαήμερο σημειώθηκαν 28 θάνατοι (μέσος όρος 2,8 ανά ημέρα) όταν το αμέσως προηγούμενο δεκαήμερο ήταν 24 (2,4 ανα ημέρα). Δηλαδή το τελευταίο δεκαήμερο υπάρχει αύξηση των θανάτων σε ποσοστό 16% σε σχέση με το προηγούμενο ίδιας διάρκειας διάστημα (21-30 Αυγούστου).

Ομως διαπιστώνεται ότι υπάρχει και σημαντική αύξηση του ποσοστού των θανάτων σε σχέση με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων. Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου κάθε ημέρα σημειώνονταν 200 κρούσματα με 2,4 θανάτους (σσ. ποσοστό 1,2% επί του συνόλου των κρουσμάτων).

Στο «κόκκινο» η Αττική

Το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 1,7% περίπου (170 κρούσματα με 2,8 θανάτους κάθε ημέρα) στις τελευταίες δέκα ημέρες. Με μία τάση δηλαδή σε κάθε 100 ημερήσια κρούσματα να αντιστοιχούν δύο θάνατοι.

Τέλος, αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό «συγκέντρωσης» φορέων στην Αττική το οποίο μέχρι προσφάτως ήταν 38% και πλέον υπερβαίνει το 45-50% με ανοδικές τάσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία