Ντακάκια με νεκταρίνια, δυόσμο και γλυκιά μυζήθρα

Όταν ο ντάκος παρασκευάζεται με μπόλικη φαντασία και παίζει με γλυκιές και αλμυρές γεύσεις.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη/φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 5΄

ΥΛΙΚΑ (για 4-8 μερίδες)

8 παξιμαδάκια χαρουπιού

1 κ.σ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για τα παξιμάδια και το σερβίρισμα

3 ώριμα νεκταρίνια, τριμμένα, με τα ζουμιά τους

1 κ.σ. κίτρινη πιπεριά, σε μικρούς κύβους

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε λεπτές ροδέλες

2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος

200 γρ. γλυκιά μυζήθρα Κρήτης

1 κ.σ. κάππαρη

Ανθός αλατιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βρέχουμε τα παξιμαδάκια με λίγο νερό και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλάδο.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα νεκταρίνια με το ζουμί τους, την πιπεριά, το μισό κρεμμυδάκι, τον δυόσμο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι.

Μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα παξιμάδια και περιχύνουμε με το ζουμί του. Μοιράζουμε το τυρί και την κάππαρη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Διακοσμούμε με το υπόλοιπο κρεμμυδάκι.

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk