ΕΠΟ και Big Four είχαν συνάντηση με τους ανθρώπους της UEFA για το μείζον θέμα διαδοχής του Βίτορ Μέλο Περέιρα. Τα δύο ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι και προτάθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ήταν των Μαρκ Κλάτενμπεργκ και Πέτερ Φιόρντφελντ.

Αυτοί οι δύο είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του αρχιδιαιτητή στην χώρα μας, με τις μεγάλες ελληνικές ομάδες να καλούνται να αποφασίσουν.

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν χρειάζονται, καθώς πρόκειται για έναν πασίγνωστο διαιτητή, με θητεία στην Premier League και τις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είναι 45 χρονών και έχει διευθύνει πάνω από 250 ματς στο αγγλικό πρωτάθλημα, στα 13 χρόνια που ήταν διαιτητής. Διεθνής ήταν για 12 έτη, ενώ «κρέμασε» την σφυρίχτρα του το 2017. Να σημειωθεί, πως τη σεζόν 2018-2019 ήταν ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας στη Σαουδική Αραβία.

Όσον αφορά τον έτερο υποψήφιο, Πέτερ Φιόρντφελντ ήταν διαιτητής στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας για 12 χρόνια.

Ο 56χρονος κατάγεται από το Εσκιλστούνα της Σουηδίας και ήταν διεθνής για 7 χρόνια, έχοντας σφυρίξει σε αρκετά ματς ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Φυσικά, είχε διευθύνει και αναμετρήσεις για το Μουντιάλ και το Euro, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως από το 2011 έως και το 2019 ήταν ο Νο 1 καθηγητής των Σουηδών διαιτητών.