Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στον οικισμό Ραπταιοί, στον δήμο Καρύστου στην Εύβοια.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε πολλές μικρές εστίες, ενώ η Πυροσβεστική συνεχίζει να προσπαθεί να περιορίσει το πύρινο μέτωπο.

Εκκενώθηκε ο οικισμός Δήλησου

Σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Δήλησου προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς εκτιμά ότι οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που ξεπερνούν ακόμη και τα 8 μποφόρ αυτήν την ώρα, έχουν δυσχεράνει την κατάσταση στο μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στους Ραπταίους του Δήμου Καρύστου, στη νότια Εύβοια.

Κανένας οικισμός πάντως δεν έχει απειληθεί μέχρι στιγμής.

Μπορεί η βλάστηση να είναι χαμηλή, καθώς η περιοχή έχει καεί και στο παρελθόν, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι αποτελούν τον σύμμαχο της πυρκαγιάς, που έχει επεκταθεί.


Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν περισσότεροι από 82 πυροσβέστες, 28 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν υδροφόρες του δήμου Καρύστου, ιδιώτες, εθελοντές και εναέρια μέσα.

Πρόεδρος Κοινότητας Ραπταίων: Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, καίει μέσα σε χαράδρα

Στο evima.gr μίλησε η πρόεδρος της Κοινότητας Ραπταίων Μαρία Ρούπα για την μεγάλη φωτιά στην περιοχή.

Όπως δήλωσε, η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και καίει δασική έκταση. Αυτή την ώρα καίει σε δύσβατο σημείο μέσα σε χαράδρα και δυσκολεύει πολύ το έργο των πυροσβεστών είπε η κ. Ρούπα

Μιλώντας το μεσημέρι στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ανέφερε ότι το μέτωπο των πυροσβεστικών δυνάμεων απέναντι στη φωτιά είναι ισχυρό και για αυτό προς το παρόν δεν απειλούνται οι παραθεριστικές κατοικίες που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο, ωστόσο για προληπτικούς λόγους, δόθηκε εντολή για εκκένωση.

Δείτε φωτογραφίες: