Θέμα ημερών είναι πλέον ο «διορθωτικός» και προαναγγελθείς παντοιοτρόπως – και από τον Πρωθυπουργό τον ίδιο στην Ιερουσαλήμ – ανασχηματισμός.

Καθυστερήσεις πλέον δεν χωρούν γιατί σε άλλη περίπτωση θα επιταθούν τόσο η σεναριολογία όσο και οι πιέσεις.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Πρωθυπουργός έχει εντοπίσει τις αρρυθμίες και τις αναποτελεσματικές ζώνες της κυβέρνησής του και θέλει να επέμβει με την ευκαιρία της επανεκκίνησης και του νέου στόχου της φιλόδοξης ανάκαμψης μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όλες οι αλλαγές θα υπηρετούν τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης και θα στηρίζονται στην οικοδόμηση ενός σχήματος ικανού να υποστηρίξει αποτελεσματικά τη νέα πολιτική ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας που θα αναδειχθεί το προσεχές διάστημα από τις ευρωπαικές απαφάσεις για τους νέους ισχυρούς πόρους που θα προκύψουν για τη χώρα.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης αναζητεί ένα σχήμα αξιόπιστων προσώπων, ικανών να στηρίξουν τη μεταρρυθμιστική και αναπτυξιακή στροφή που εκείνος ευαγγελίζεται από την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων του.

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι βάση του νέου κυβερνητικού σχήματος θα αποτελέσει και πάλι ο στενός πυρήνας του Μεγάρου Μαξίμου και γύρω από αυτόν θα στηθεί η νέα κυβέρνηση με γνώμονα πάντα την αποτελεσματικότερη λειτουργία της.

Προφανέστατα λοιπόν οι όποιες απομακρύνσεις και νέες αφίξεις θα υπηρετούν τον μεταρρυθμιστικό στόχο και σκοπό και βεβαίως την καλύτερη εκμετάλλευση των νέων πόρων.

Για τον κ. Μητσοτάκη η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να παρακολουθεί και να συντονίζεται με τον δικό του μεταρρυθμιστικό βηματισμό και μαζί να είναι αποτελεσματική και ικανή να διαχειριστεί με επάρκεια τους σημαντικούς νέους πόρους για τη χώρα.

Υπό αυτή την έννοια δεν χωρούν παλαιάς κοπής αμήχανα πρόσωπα, ούτε ιδιοτελείς πολιτικοί που θα ήγειραν εξ αρχής ερωτήματα για τον τρόπο κατανομής και διάθεσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Στις λίγες επόμενες ημέρες θα φανούν οι επιλογές των νέων προσώπων και κατά πόσον θα υπηρετούν τους νέους φιλόδοξους στόχους και αγαθούς σκοπούς της επανεκκίνησης, ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας. Ιδωμεν…