Την Πέμπτη, στην αίθουσα Δημήτρη Στεφάνου όπου πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, από την έναρξη της καραντίνας και οι τηλεδιασκέψεις του Πρωθυπουργού, έγινε η πρώτη συζήτηση για την αξιοποίηση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης με την ομάδα Πισσαρίδη.

Η ομάδα υπό τον νομπελίστα οικονομολόγο είχε συσταθεί πριν από την υγειονομική κρίση και την ευρωπαϊκή χρηματοδοτική βοήθεια, άρα χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της ενσωματώνοντας τα νέα δεδομένα.

Επίσης, έλαβε και μια νέα εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να καταρτίσουν τα μέλη της αναπτυξιακό σχέδιο τετραετίας αγνοώντας τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές. «Προσπεράστε με αδιαφορία τα περί εκλογών» τους ζήτησε ο Πρωθυπουργός.

[…] «Εκλογές δεν θα γίνουν πριν από το τέλος της τετραετίας» διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μεταμορφωθεί η χώρα μέσα από ένα μεγάλο κύμα μεταρρυθμίσεων και εκεί θα επενδύσει το πολιτικό της κεφάλαιο.

Στην κυβέρνηση κινούνται με βάση την οδηγία του κ. Μητσοτάκη ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα αξιοποιηθούν για τον δραστικό μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και όχι για πελατειακές ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»