Σχολεία Ειδικής Αγωγής: Οι εγκύκλιοι επαναλειτουργίας τους – Οδηγίες ΕΟΔΥ

Τους κανόνες επαναλειτουργίας των ειδικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθορίζει το πυουργείο Παιδείας με σχετικές εγκυκλίους που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη.

Τους κανόνες επαναλειτουργίας των ειδικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθορίζει το πυουργείο Παιδείας με σχετικές εγκυκλίους που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη.

Σε αυτές αναφέρονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των μαθημάτων, με λεπτομερή αναφορά στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, τη διαρρύθμιση των αιθουσών και το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο για την επαναλειτουργία των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης εδώ

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο για την επαναλειτουργία των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης εδώ

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ

Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο καθαρισμού και απολύμανσης στις σχολικές εγκαταστάσεις εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

όπως αναφέρεται, οι χώροι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πρέπει να αερίζονται καλά στα διαλείμματα και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων εφόσον το επιτρέπουν οι κλιματικές συνθήκες.

Οι επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή απορρυπαντικό και νερό. Το καλό τρίψιμο είναι απαραίτητο για την απομάκρυνση των ρύπων και των μικροοργανισμών.
Στις επιφάνειες που χρησιμοποιούνται ή αγγίζονται συχνά ακολουθεί μετά τον καθαρισμό εφαρμογή απολυμαντικού. Τέτοιες επιφάνειες είναι : τουαλέτες, πόμολα, τραπέχια, πάγκοι εργασίας κοινής χρήσης, κουπαστή σκάλας, κουδούνι, διακόπτες, πληκτρολόγια, συσκευές τηλεφώνου κοινής χρήσης, έδρες εκπαιδευτικών, και θρανία όταν οι χρήστες τους εναλλάσσονται.

Αναλυτικά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ εδώ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk