Αμετακίνητη η κυβέρνηση στις βιντεοσκοπήσεις των μαθημάτων

Ούτε βήμα πίσω δεν σκοπεύει να κάνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο θέμα της απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων, όπως ανέφερε η ίδια μιλώντας στη Βουλή

Ούτε βήμα πίσω δεν σκοπεύει να κάνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο θέμα της απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων, όπως ανέφερε η ίδια μιλώντας στη Βουλή.

Η υπουργός δήλωσε δικαιωμένη από την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και απέδωσε σε μικροπολιτικά και συνδικαλιστικά συμφέροντα τις επικρίσεις για το μέτρο.

«Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μας δικαίωσε. Είπε ότι είναι νόμιμος ο σκοπός. Άρα η διαδικασία είναι νόμιμη. Είπε ότι υπήρξε διαβούλευση και ότι ενσωματώθηκαν οι παρατηρήσεις της. Ούτε βήμα πίσω. Κάνουμε αυτό που θεωρούμε καθήκον μας και συνεχίζουμε όπως ακριβώς ξεκινήσαμε για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» δήλωσε μεταξύ άλλων η υπουργός.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την συμμετοχή όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ειδικά από τη στιγμή που κάποια παραμένουν στο σπίτι για να προστατευτούν. Απέκρουσε, δε, με σφοδρότητα την κριτική της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Χαράς Κεφαλίδου περί απροετοίμαστης ρύθμισης με αμφιλεγόμενη αποτελεσματικότητα που διχάζει την κοινωνία, αλλά και τα σφοδρά πυρά άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν διαφορετική ανάγνωση της ανακοίνωσης της Αρχής.

«Δύο μέρες τώρα βλέπουμε δίκη προθέσεων και εκστρατεία παραπληροφόρησης. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση κάποιοι σε απόγνωση ψάχνουν νέες άμυνες και λένε ότι υποχωρούμε. Ούτε βήμα πίσω. Εμείς θα αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε την εκπαίδευση για όλους. Δεν θα αφήσουμε συνδικαλιστικά και μικροπολιτικά συμφέροντα να σταθούν εμπόδιο στη γνώση των παιδιών μας», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk