Προπύλαια: οι μαθητές διαδηλώνουν κατά της βιντεοσκόπησης των μαθημάτων

Οι διαδηλωτές απαιτούν να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για την αναμετάδοση του σχολικού μαθήματος.

φωτογραφία αρχείου

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Προπύλαια, με αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία και να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για την αναμετάδοση του σχολικού μαθήματος.

Κλειστή είναι η Πανεπιστημίου, ενώ το στίγμα δίνει γιγαντοπανό που έχουν αναρτήσει εκπαιδευτικοί στα Προπύλαια και αναγράφει: «Ριάλιτι δεν είναι η σχολική ζωή! Η τροπολογία δεν θα εφαρμοστεί».

Οι κινητοποιήσεις γίνονται με κάλεσμα των: ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Ομοσπονδιών και Ενώσων Γονέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιείται στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Τι λένε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Οι ομοσπονδίες των καθηγητών και των δασκάλων, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση εν μέσω επιδημίας, κάνοντας λόγο για έλλειψη διάθεσης διαλόγου από το υπουργείο. Σημειώνουν πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα αναμένεται να επιφέρουν απολύσεις εκπαιδευτικών και συνολικά υποβάθμιση της Παιδείας.

Επιπλέον, από τις ομοσπονδίες ασκείται έντονη κριτική για την θέσπιση ηλικιακού ορίου στις τάξεις των ΕΠΑΛ, κάνοντας λόγο για εξώθηση των μαθητών από τη δημόσια εκπαίδευση στα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Σε ότι αφορά στην αναμετάδοση μαθημάτων, οι εκπαιδευτικοί, εκφράζουν ισχυρές επιφυλάξεις για την προστασία προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ τονίζουν τον αντιεκπαιδευτικό και αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk