Στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, η αντιμετώπιση της πανδημίας από όλα τα μέλη της ιατρικής κοινότητας, αποτελεί τεράστια πηγή ελπίδας και σεβασμού. Γιατροί, νοσηλευτές, φοιτητές, επαγγελματίες υγείας, ακόμα και συνταξιούχοι γιατροί, δίνουν σε όλο τον πλανήτη μια μάχη με αυταπάρνηση και γενναιότητα, ώστε να μην υπάρξει ούτε ένας ασθενής χωρίς την απαραίτητη φροντίδα.

Ο Δήμος Κω αποφάσισε, να αφιερώσει μια μικρή ταινία σε όλους όσοι μάχονται στην πρώτη γραμμή. Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη τη χώρα, ως η γενέτειρα του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής. Παράλληλα, σκοπός του βίντεο επίσης είναι να θυμίσει τη διαχρονικότητα της Ιπποκρατικής ιατρικής και φιλοσοφίας και την ιερότητα του Όρκου του Ιπποκράτη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος «Ως πολίτες του κόσμου, πολύ περισσότερο ως Κώοι, αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε την στήριξη των υγειονομικών και των υποδομών υγείας. Η αγάπη για την ιατρική επιστήμη είναι αγάπη προς τον άνθρωπο. Ήρθε η ώρα, κάθε χώρα, αντιλαμβανόμενη τη διαχρονικότητα των ιατρικών διδαγμάτων να θέσει την προστασία της έρευνας και της ιατρικής στην πρώτη γραμμή».

Το βίντεο είναι διαθέσιμο με υπότιτλους στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα.