Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξ αφορμής των προγραμμάτων κατάρτισης για τους επιστήμονες που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

O αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας  επιτέθηκε  στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι, με μια δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία συνόδευσε με δύο φωτογραφίες, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για το επίπεδο των προγραμμάτων κατάρτισης των επιστημόνων, οι οποίοι αφού συμπληρώσουν συγκεκριμένες ώρες παρακολούθησης, θα λάβουν το ποσό των 600 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο «για πάρτι με χρήματα που έπρεπε να πηγαίνουν στους επιστήμονες», προσθέτοντας ότι «μόνο ο κ. Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να το σκεφτούν και να το πραγματοποιήσουν».

«Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση» τόνισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, προμηνύοντας ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να λογοδοτήσει για το θέμα στη Βουλή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook

Κάπως έτσι, η άτυπη διακομματική συναίνεση με φόντο την αντιμετώπιση της πανδημίας λαμβάνει τέλος.