Κάποιες μυστηριώδεις πτήσεις πολυτελών τζετ καταγράφονται τελευταίως πάνω από το Αιγαίο. Ενίοτε τα ιδιωτικά αυτά αεροσκάφη προσγειώνονται και σε ελληνικά αεροδρόμια, όχι για στάθμευση ή για ανεφοδιασμό, αλλά για να κάνουν απλώς το «touch and go» και κατευθυνθούν είτε σε αεροδρόμια της Τουρκίας, είτε της Γερμανίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις αεροπορικές αρχές, εδώ και λίγες ημέρες ( δηλαδή τη Δευτέρα, την  Τρίτη και την Τετάρτη) ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Learjet 45, γερμανικού νηολογίου, το οποίο είναι διαμορφωμένο για τη μεταφορά ασθενών (δηλαδή ένα ιδιωτικό αεροπορικό ασθενοφόρο), προσγειώνεται τις απογευματινές ώρες στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Τουρκία. Οχι απευθείας αλλά μέσω… Ρόδου.
Συγκεκριμένα , το  αεροσκάφος απογειώνεται από τη Βόννη της Γερμανίας και προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Αττάλειας. Από την Αττάλεια απογειώνεται και κατευθύνεται στην Ρόδο. Εδώ και τρεις ημέρες το ίδιο αεροπλάνο, φθάνει στη Ρόδο, κάπως περίεργα. Απλώς τροχοδρομεί στον διάδρομο από-προσγειώσεως του αεροδρομίου «Διαγόρας», φουλάρει την ισχύ των μηχανών του και αμέσως απογειώνεται. Καταθέτει κανονικά σχέδιο πτήσης, πλην όμως δεν σταματά στη Ρόδο.  Παρά μόνον αγγίζει τους τροχούς του στο διάδρομο. Τι συμβαίνει; Μεταφέρουν οι τούρκοι ασθενείς από τον κορωνοϊό στη Γερμανία για θεραπεία;
Το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τη Ρόδο ως ενδιάμεσο σταθμό μπορεί να σχετίζεται με το ζήτημα ότι τα πολιτικά αεροσκάφη δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν απευθείας πτήσεις από την Τουρκία στην Κύπρο, αφού η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε βεβαίως τα αεροδρόμιά της. Ετσι πρώτα πάει από την Τουρκία στη Ρόδο  και εν συνεχεία στη Λάρνακα της Κύπρου.
Τις τελευταίες ημέρες πάντως έχουν καταγραφεί πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών (Cessna Citation 550 και Learjet 35) από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Προφανώς οι πτήσεις αυτές σχετίζονται με επαναπατρισμό κυπρίων αν και οι επιβάτες τους ακολουθούν τους κανόνες καραντίνας. Πτήσεις ιδιωτικών τζετ με προορισμό την Λάρνακα έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες από την Κολωνία (με Learjets και Challenger 600), από Βελιγράδι, Γκρατζ, Λονδίνο, Μονακό, Γενεύη, Κοπεγχάγη, Φρανκφούρτη, Βουδαπέστη και μία πτήση από Μπάτεν- Μπάτεν στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Να σημειωθεί ότι οι πτήσεις αυτές των ιδιωτικών τζετ, στοιχίζουν πανάκριβα, κάπου 35.000- 45.000 ευρώ (ανάλογα με την απόσταση) και οι εκτιμήσεις των κυπριακών αρχών είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν για επαναπατρισμό Κυπρίων λόγω κορωνοϊού. Αντίστοιχα στοιχεία για ιδιωτικές πτήσεις από το εξωτερικό με προορισμό την Αθήνα δεν έχουν συγκεντρωθεί.