• Αναζήτηση

Τσιάρας: Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι συμβατά με το κράτος δικαίου

Ο Κ. Τσιάρας κατά την παρέμβασή του στην σημερινή άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ, υπογράμμισε πως «η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση αναγνωρίστηκε από τους Έλληνες πολίτες, και τη διεθνή κοινότητα».

«Η ελληνική Πολιτεία αντέδρασε έγκαιρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού και να προστατέψει τη δημόσια υγεία» , τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, μιλώντας στους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Η αναστολή των δικαστικών εργασιών

Ο κ. Τσιάρας κατά την παρέμβασή του στην σημερινή άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διοργάνωσε η κροατική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, με αφορμή την ανάγκη συντονισμού των κρατών-μελών της Ένωσης έναντι του κορωνοϊού υπογράμμισε πως «η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση αναγνωρίστηκε τόσο από τους Έλληνες πολίτες, όσο και από τη διεθνή κοινότητα».

Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, κατά την τηλεδιάσκεψη περιέγραψε αναλυτικά τις δικαστικές εργασίες που τελούν σε καθεστώς αναστολής για την αποφυγή του συγχρωτισμού δεκάδων ανθρώπων στις δικαστικές αίθουσες της χώρας, ενώ ανέπτυξε τις εξαιρέσεις, που προβλέπονται ρητά στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

Συμβατά με το σύνταγμα τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ακόμη, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι «τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και είναι συμβατά με τις διατάξεις του Συντάγματος και τις αρχές του κράτους δικαίου. Όλα τα νομοθετικά μέτρα λήφθηκαν στη βάση της αρχής της αναλογικότητας».

Παράλληλα ανέπτυξε στους ομόλογούς του τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης υπέρ των εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, των δανειοληπτών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα προσωρινά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δράση με αποφασιστικότητα

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι «η Ελλάδα αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ένωσης για το πώς οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν να λαμβάνουν δράση με αποφασιστικότητα και ταχύτητα, χωρίς εκπτώσεις ή υπαναχωρήσεις στις κοινές αξίες και αρχές που έφεραν κοντά τους λαούς της Ευρώπης».

Τέλος, αναφερόμενος στις οικονομικές συνέπειες της κρίσης, ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης επανάλαβε την θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη συντονισμένης δράσης έναντι των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης και υποστήριξε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την ευκαιρία να απαντήσει στις νέες προκλήσεις ενιαία, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας των οικονομιών των κρατών-μελών».

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk