Για τη σχέση του κοροναϊού με τα παιδιά, το πόσο αυτά απειλούνται συγκριτικά με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, αλλά και τι δείχνουν οι έρευνες από όλο τον κόσμο, μίλησε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας για τον ιό, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας, ο κ. Τσιόδρας συνέστησε «να μιλάμε με σοβαρότητα στα παιδιά για τον ιό».

«Τα παιδιά μας πρέπει να αισθανθούν ήρεμα και να παίρνουν αξιόπιστες πληροφορίες. Πρέπει να τους μιλάμε ανάλογα με την ηλικία τους» επεσήμανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσουμε στα παιδιά τους λόγους που πρέπει να μείνουν σπίτι, τις σωστές πρακτικές υγιεινής και κυρίως, τους λόγους που θα πρέπει να μείνουν μακριά από τους ηλικιωμένους στον περίγυρό τους. «Αυτές τις στιγμές είναι πιο δυνατά αυτά τα μακρινά, διαδικτυακά ή και πνευματικά φιλιά» είπε χαρακτηριστικά για την επαφή των παππούδων με τα εγγόνια τους.

Αναφερθείς στα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί σε νεαρές ηλικίες, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως «κανείς δεν είναι άνοσος. Ευτυχώς, τα πολύ νεαρά θύματα είναι λίγα».