Μετά την απαράδεκτη εικόνα με ουρές πολιτών έξω από τις τράπεζες, τη στιγμή που διανύουμε – σύμφωνα με τους ειδικούς- την πιο κρίσιμη περίοδο για την εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα με έξαρση των κρουσμάτων, άμεση ήταν η αντίδραση των αρμόδιων φορέων προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των πολιτών στις ουρές ήταν ηλικιωμένοι η ΑΑΔΕ προχωρά στη λήψη έκτακτων μέτρων για τους πολίτες άνω των 70 ετών, ενώ καλύπτει και ένα «κενό» που αφορά την πληρωμή ρυθμισμένων οφειλών, γεγονός που ίσως έπρεπε να έχει προβλεφθεί και διευθετηθεί νωρίτερα.

Ειδικότερα, συμμετέχοντας εκτάκτως -και για πρώτη φορά- στην επίσημη απογευματινή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για την εξάπλωση της πανδημίας και τα μέτρα αντιμετώπισής της ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα από την ΑΑΔΕ μεταξύ των οποίων η παράταση της πληρωμής φόρων έως 10 Απριλίου για τους άνω των 70 ετών και για ευπαθείς ομάδες, καθώς και η δυνατότητα πληρωμής με κάρτα των ρυθμισμένων οφειλών.

Στην ενημέρωση, όμως, μετείχε και η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην προσέρχονται στις τράπεζες για συναλλαγές που μπορούν να πραγματοποιήσουν μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής ή σε κάποιο ATM με την κάρτα τους.

Οι ουρές αυτές μας αδικούν ως πολίτες και δεν δικαιολογούνται με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από όλα τα τραπεζικά ιδρύματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών, είπε χαρακτηριστικά η κυρία Χαρούλα Απαλαγάκη.

Για απαράδεκτο φαινόμενο μίλησε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

ΑΑΔΕ: Παράταση πληρωμής φόρων – Πληρωμή με κάρτα και των ρυθμισμένων οφειλων

«Για να αποφευχθεί η εικόνα που είδαμε σήμερα σε ορισμένες τράπεζες, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκε έγκαιρα η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών ύστερα από εισήγηση της ΑΑΔΕ, για παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών των συμπολιτών μας που είναι άνω των 70 ετών και που έχουν αναπηρία από 80% και άνω μέχρι 10 Απριλίου. Από χθες είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική ενημέρωση των πολιτών» τόνισε ο κ. Πιτσιλής.

«Δίνουμε τη δυνατότητα πληρωμής με κάρτα μέσα από το Taxisnet και των ρυθμισμένων οφειλών» πρόσθεσε ο κ. Πιτσιλής.