Αναστολή λειτουργίας ενός μήνα αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις κατασκευαστικές εργασίες στην νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ «Πτολεμαΐδα V” .

Το ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας που έχει πλήξει την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου έχουν τεθεί σε καραντίνα δύο χωριά.

Σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ, η ευθύνη της λειτουργίας του εργοταξίου ανήκει στον ανάδοχο (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και εποπτεύεται από την επιχείρηση. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, η ΔΕΗ έχει λάβει προληπτικά μέτρα σε όλες τις υφιστάμενες μονάδες οι οποίες συνεχίζουν να λειτουργούν «απρόσκοπτα με το προσωπικό που έχει οριστεί ως κρίσιμο και το υπόλοιπο προσωπικό εναλλάσσεται με βάρδιες».

Η ΔΕΗ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων σε σχέση με την απολύμανση, τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και τον τρόπο προσέλευσής τους στην εργασία προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας.