Σκυλακάκης: Από Δευτέρα τα ΑΦΜ εταιρειών που θα επωφεληθούν από τα μέτρα

Στα «παράπονα» που προκύπτουν από τον πρώτο κύκλο των μέτρων της κυβέρνησης για τις εταιρίες, στα οποία δεν περιλαμβάνονται κάποιες εταιρείες απάντησε μέσω του MEGA ο αρμόδιος υφυπουργός για την δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Στα «παράπονα» που προκύπτουν από τον πρώτο κύκλο των μέτρων της κυβέρνησης για τις εταιρίες, στα οποία δεν περιλαμβάνονται κάποιες εταιρείες απάντησε μέσω του MEGA ο αρμόδιος υφυπουργός για την δημοσιονομική πολιτική, Γιώργος Σκυλακάκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σκυλακάκης ανακοινώθηκε ότι θα καταβληθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για το διάστημα 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου για εργαζομένους που εργάζονται σε επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων ανεστάλη με κρατική εντολή.

«Θα έχουμε διαφορετικούς κύκλους καθώς θα εξελίσσεται το φαινόμενο.

»Το κριτήριό μας είναι η επιβίωση των επιχειρήσεων. Μέσα στο πλαίσιο όλων όσων θα πληγούν, θα βοηθήσουμε όσους γίνεται περισσότερους από αυτούς που θα κινδυνεύσουν να κλείσουν.

»Δεν θα είναι απολύτως δίκαια τα μέτρα που θα λάβουμε. Θα υπάρξουν βέβαια εξειδικεύσεις και βελτιώσεις όσο περνάει ο καιρός.

»Θα πρέπει να βρούμε λύσεις εκ των ενόντων. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα λάβουμε αποφάσεις και από Δευτέρα θα κάνουμε ανακοινώσεις.

»Αυτή τη στιγμή υπάρχει για παράδειγμα, τεράστια μείωση στα αεροδρόμια. Μείωση αφίξεων στα αεροδρόμια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θα φτάσουμε μέχρι και σε συγκεκριμένα ΑΦΜ

«Θα φτάσουμε μέχρι και σε συγκεκριμένα ΑΦΜ για να βοηθήσουμε εταιρείες που πλήττονται. Με βάση διαφανή και δημοσιευμένα κριτήρια, δεν γίνεται να μην τηρήσουμε τη νομιμότητα. Θα ήθελα την καταννόηση των επιχειρήσεων. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο» είπε.

«Το κράτος θα παρέμβει για να σώσει εταιρείες. Το πρόβλημα είναι ότι έπεσε ένα αόρατος μετεωρίτης στην οικονομία.  Υπάρχει μια φαινομενική αντίφαση. Μια κυβέρνηση φιλελεύθερη καλείται να κάνει μια μεγάλη κρατική παρέμβαση» υπογράμμισε.

«Το κράτος πρέπει να μπορεί να παρεμβαίνει όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη» κατέληξε

«Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τους εργαζόμενους»

Τέλος, όσον αφορά της διαθεσιμότητες ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε: «Η επιχείρηση πρέπει να κρίνει ποιοι άνθρωποι είναι απαραίτητοι για να παράσχει τις υπηρεσίες της και ποιοι θα μπουν σε αναστολή εργασίας όπου θα πάρουν από το κράτος τις ειδικές εισφορές. Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να κρατήσει τους εργαζόμενους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk