Θορυβημένη η κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας από το «κύμα» 40.000 απολύσεων το Μάρτιο

ÅÉÊÏÍÅÓ ÁÐÏ ÔÁ ÐËÇÃÅÍÔÁ ×ÙÑÉÁ ÔÇÓ ÇËÅÉÁÓ / ÊÑÅÓÔÁÉÍÁ - ÕÐÏÂÏËÇ ÁÉÔÇÓÅÙÍ ÃÉÁ ÔÉÓ ÁÐÏÆÇÌÉÙÓÅÉÓ ÁÐÏ ÔÇÍ ÐÕÑÊÁÃÉÁ ÓÔÇÍ ÁÃÑÏÔÉÊÇ ÔÑÁÐÅÆÁ (ICON / ÔÆÁÌÁÑÏÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ)

Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και καλούσε τους εργοδότες να μην προβούν σε απολύσεις στην ΕΡΓΑΝΗ αναγγέλθηκαν πάνω από 10.000 απολύσεις ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό απολυθέντων το Μάρτιο κοντά στις 40.000 άτομα

Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και καλούσε τους εργοδότες να μην προβούν σε απολύσεις στην ΕΡΓΑΝΗ αναγγέλθηκαν πάνω από 10.000 απολύσεις ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό απολυθέντων το Μαρτιο κοντά στις 40.000 άτομα.

«Δυσοίωνα τα μηνύματα για την αγορά εργασίας το Μάρτιο. Οπως είπε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης η  πρώτη εικόνα του συστήματος Εργάνη μοιάζει απογοητευτική αν και επισήμως τα στοιχεία των ροών απασχόλησης θα δημοσιοποιηθούν σε δύο μήνες. Το τελευταίο δεκαήμερο που ξεκίνησαν τα λουκέτα στις καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, θέατρα κλπ στο σύστημα Εργάνη καταγράφηκαν περίπου 30.000 απολύσεις όταν πέρυσι το Μάρτιο του 2019 , είχε σημειωθεί θετικό ισοζύγιο-προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 43.373 θέσεις εργασίας».

Χθες όμως κι ενόψει της νομοθετικής απαγόρευσης ξέσπασε κύμα απολύσεων ώστε να μεταφερθεί το βάρος στον ΟΑΕΔ και στα επιδόματα ανεργίας

Το απόσπασμα από την χθεσινή αναφορά του Βρούτση είναι το εξής:

«Η εικόνα της αγοράς εργασίας έως σήμερα για το μήνα Μάρτιο είναι απογοητευτική έως τραγική. Όπως τόνισε και στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, οι επιχειρηματίες δεν πρέπει αναίτια και αδικαιολόγητα να προχωρούν σε απολύσεις και να εκδηλώνουν καταχρηστικές συμπεριφορές. Όλα τα ευνοϊκά μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις συνδέονται άρρηκτα με ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk