Οργή επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του μεγάρου Μαξίμου που παρουσίασαν την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ρευστότητας της ΕΚΤ λόγω του κοροναϊού ως προσωπική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως αποτυχία του πρώην πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα να πετύχει κάτι ανάλογο την προηγούμενη 4ετία.

Περισσεύει η ανοησία

Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ, παρασκηνιακά πνέουν μένεα κατά της κυβέρνησης και μιλούν για unfair χτύπημα την ώρα που ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη ζητούν συναίνεση και ομοψυχία λόγω των τραγικών επιπτώσεων από τον κοροναϊό.
«Η ανοησία φαίνεται ότι περισσεύει στους επιτελείς του Μαξίμου. Η Ελλάδα θα συμμετέχει στο προσωρινό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση μιας φονικής πανδημίας, όπως όλες οι χώρες της Ευρώπης, και όχι στο QE» σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική εκμετάλλευση καταστροφικών γεγονότων

Μάλιστα ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη «δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να παραδεχθούν, ότι αν η ΕΚΤ σήμερα περιλαμβάνει και την Ελλάδα και δεν την εξαιρεί, είναι γιατί η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χαρίτσης σημείωσε πως «η ΝΔ αντί να πανηγυρίζει ότι «λόγω δικών της χειρισμών μπήκαμε σε αυτό το πρόγραμμα» καλό θα είναι να δει, πως μπορεί να αυξήσει το ανεπαρκές πακέτο βοήθειας που ανακοίνωσε χθες».
«Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και ελλείψεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες υγείας. Αυτά πρέπει να παρέχει ένα κοινωνικό κράτος. Αρκετά με την πολιτική εκμετάλλευση κάθε καταστροφικού γεγονότος στη χώρα» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.