Τουρκία: αλλαγή στάσης λόγω… κορωνοϊού

το τελευταίο 24ωρο η Τουρκία εμφανίζεται να αποσύρει σταδιακά τον στόλο της από το Αιγαίο και από Ανατολική Μεσόγειο και τον οδηγεί στις βάσεις τους

Τουρκία: αλλαγή στάσης λόγω… κορωνοϊού

το τελευταίο 24ωρο η Τουρκία εμφανίζεται να αποσύρει σταδιακά τον στόλο της από το Αιγαίο και από Ανατολική Μεσόγειο και τον οδηγεί στις βάσεις τους

Αυτό που έχουν παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές αρχές, όσον αφορά την συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη στάση της έναντι της χώρας μας είναι όντως αξιοσημείωτο.
Για παράδειγμα το τελευταίο 24ωρο η Τουρκία εμφανίζεται να αποσύρει σταδιακά τον στόλο της από το Αιγαίο και από Ανατολική Μεσόγειο  και τον οδηγεί στις βάσεις τους. Επιπλέον απενεργοποιεί  τη δράση και από τα  ερευνητικά της σκάφη, με σκέψεις τα αποσύρει και αυτά..
Την ίδια ώρα οι ελληνικές αρχές έχουν διαπιστώσει ότι οι ροές μεταναστών/προσφύγων το τελευταίο 48ωρο έχουν  μειωθεί προς τα νησιά. Σε μερικές περιπτώσεις οι ροές ήταν μηδενικές.
Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας κ. Ακάρ κλείνει τη μια μετά την άλλη τις στρατιωτικές σχολές.  Ενώ περιορίστηκαν και οι προκλήσεις στο Αιγαίο, κάποιες εισόδους υπήρξαν αυτές τις ημέρες στο FIR Αθηνών  που αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν αμέσως.
Τι ακριβώς έχει συμβεί;
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή της στάσης της Τουρκίας οφείλεται σ΄έναν και μόνον λόγο. Στον φόβο του κορωνοϊού, ο οποίος κτύπησε για καλά την γειτονική χώρα και τις ένοπλες δυνάμεις της. Μπορεί οι Τούρκοι να κρύβουν τα κρούσματα, ή να παρουσιάζουν τους θανάτους ως αποτέλεσμα της γρίπης, αλλά το πρόβλημα με τον κορωνοϊό είναι υπαρκτό για την Τουρκία και για την κυβέρνησή της. Ο άλλος λόγος, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελληνικών αρχών , που η  Τουρκία αλλάζει στάση στην ανατολική Μεσόγειο είναι οι συνεχείς ήττες της και σε στρατιωτικό και σε διπλωματικό επίπεδο στην Συρία, στη Λιβύη καθώς και οι διφορούμενες σχέσεις που διατηρεί με την Ρωσία.
Βεβαίως υπάρχει ακόμα η ένταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτα. Παρά μόνον η ώρα της επίθεσης με τη βοήθεια των τούρκων στρατοφυλάκων. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι τούρκοι αιφνιδιάστηκαν με την παρουσία ανδρών της Frontex. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες  από τη μεθόριο, οι τούρκοι  στρατιώτες φώναξαν σε αυστριακούς της Frontex που τους συνάντησαν σε μια περιπολία: «τι θέλετε εσείς εδώ, σε μια ξένη χώρα;». Και οι αυστριακοί απάντησαν: «Δεν είμαστε σε ξένη χώρα φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης μας». Είπαν, στους τούρκους  και κάτι γαλλικά, αλλά αυτά δεν γράφονται.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να στηθούν στα σύνορα, εκεί όπου βρίσκονται τα συρματοπλέγματα οι σημαίες όλων των χωρών που μετέχουν στην Frontex προκειμένου να είναι ορατές τόσο από τους τούρκους όσο και από τους επίδοξους εισβολείς της χώρα μας.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr