Παπαθανάσης: Υπάρχει και θα υπάρχει επάρκεια αγαθών, τα ράφια είναι γεμάτα

Σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα βρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, προκειμένου να επιθεωρήσουν την εφαρμογή των μέτρων αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου, αλλά και την επάρκεια στα προϊόντα

Σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα βρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, προκειμένου να επιθεωρήσουν την εφαρμογή των μέτρων αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου, αλλά και την επάρκεια στα προϊόντα.

«Είμαστε εδώ για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας αγαθών. Όλα τα σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα, τα ράφια είναι γεμάτα, οι αποθήκες είναι γεμάτες. Δεν χρειάζεται να υπάρχει καμία ανησυχία. Υπάρχουν μεγάλες ποσότητες νωπών προϊόντων που έχουν ξεχάσει αυτή τη στιγμή οι καταναλωτές ότι υφίστανται. Τρέχουν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν μακαρόνια, ρύζι, χαρτί υγείας. Δεν υπάρχει ανάγκη να το κάνουν αυτό. Κάθε μέρα τα ράφια θα είναι γεμάτα και θα μπορούν να έρχονται και να ψωνίζουν ό,τι είναι απαραίτητο. Διαφορετικά απλά αγοράζουν προϊόντα και γεμίζουν τα ράφια τους χωρίς να υπάρχει καμία ουσία», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης στην κάμερα του MEGA.

Αναφορικά με την επάρκεια σε αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «όπως γνωρίζετε αυτό είναι ένα γενικό πρόβλημα, ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Σιγά σιγά θα δούμε αυτή την εβδομάδα ως προς τα αντισηπτικά να βελτιώνεται η κατάσταση, ενώ σε δύο, ή δυόμιση εβδομάδες θα έχουμε περισσότερες μάσκες, καθώς οι μάσκες εισάγονται από την Κίνα».

«Θα πρέπει, όμως, και οι καταναλωτές να σέβονται και τον επόμενο. Δεν μπορεί να έρχονται και να αγοράζουν 20 τεμάχια. Μπορούν να πάρουν ένα ή δύο, όσα χρειάζονται, έτσι ώστε να αφήσουν και στον επόμενο να αγοράσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα κρούσματα αισχροκέρδειας, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι «σε ό,τι αφορά στις μάσκες και τα αντισηπτικά, παρακολουθούμε την αγορά, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που θα καταγράψει όλα τα αποθέματα στη χώρα μας. Δεν πρέπει να τολμήσει κανείς να προχωρήσει σε αισχροκέρδεια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το κάνει, και θα είμαστε αμείλικτοι με πολλές ποινές και ποινικές διώξεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Parties, μόνο parties Ενα ολόχρυσο, κεντημένο με χιλιάδες μικρά ρουμπίνια μαντίλι, το οποίο έχει «δραπετεύσει» από τον λαιμό της Εσθήρ, δημιουργεί αστραφτερούς... ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk