Τι έγινε μόλις τελείωσε η τελετή της ορκωμοσίας, όταν τρεις υπουργοί (Χρυσοχοΐδης, Παναγιωτόπουλος και Μηταράκης) πήγαν με μια ομάδα «γαλάζιων» βουλευτών στο καφέ της «Μεγάλης Βρεταννίας» για συζητήσεις; Κάποιος βεβαίως παρατήρησε ότι αυτό αντίκειται στις οδηγίες για τις συναθροίσεις και ότι ως βουλευτές θα πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα και να μείνουν στο σπίτι, πλην όμως δεν εισακούστηκε. Οι βουλευτές κυριολεκτικά διψούσαν να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει στον Εβρο και είχαν τρεις υπουργούς για να τους  τα πουν. Μάλιστα ο κ. Χρυσοχοΐδης μόλις είχε επιστρέψει από τον Εβρο, ήταν ήδη ένας Εβρίτης.

Τι ειπώθηκε για τον Εβρο; Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τι έλεγαν οι υπουργοί: Πρώτα απ’ όλα διαπιστώθηκε άψογη συνεργασία ανάμεσα στα υπουργεία Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη για τον χειρισμό της υβριδικής εισβολής, όπως χαρακτηρίστηκε.

Εν συνεχεία οι υπουργοί είπαν πώς οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν πλέον την Ελλάδα και πώς την Τουρκία. Η Ευρώπη, ειπώθηκε, πανηγυρίζει για τη στάση της Ελλάδας που υπερασπίζει τα ευρωπαϊκά σύνορα, ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θέλει πρόσφυγες/μετανάστες απ’ αυτούς που βρίσκονται τώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ότι οι Αυστριακοί που ήρθαν είναι πραγματικοί κομάντος και έχουν φέρει μαζί τους και υπερσύγχρονο εξοπλισμό καθώς και drones, ότι ο φράκτης θα ενισχυθεί ώστε να γίνει απόρθητος, ότι οι Γερμανοί έχουν καταλάβει επιτέλους ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω και ότι αλλάζουν στάση απέναντί μας» και ότι οι Τούρκοι (ίσως αυτό να είναι και το πιο ανησυχητικό) έχουν φέρει στην πρώτη γραμμή των συνόρων τζιχαντιστές που κρατούσαν στις τουρκικές φυλακές και αυτοί είναι οι πιο σκληροί και οι πιο επιθετικοί.

Σε αυτούς δίνουν τις μολότοφ και τα δακρυγόνα οι τούρκοι στρατοφύλακες για να τα εκτοξεύσουν στην ελληνική πλευρά. Αλλά και για τους τζιχαντιστές ενημερώθηκαν οι Ευρωπαίοι.

Υπήρξαν και ορισμένα αστεία γεγονότα από τη συνάθροιση βουλευτών και υπουργών στη «Μεγάλη Βρεταννία» μετά την ορκωμοσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα στον ΒΗΜΑτοδοτη της Κυριακής