Το κλείσιμο των καταστημάτων Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear μετέδωσε εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού το Europa Press επικαλούμενο εταιρικές πηγές.

Εκπρόσωπος της Inditex επεσήμανε χθες Παρασκευή ότι η εταιρεία θα κλείσει προσωρινά τα καταστήματά της που βρίσκονται στις πλέον πληγείσες περιοχές της Ισπανίας από την covid-19, όπως αυτές έχουν οριστεί από την ισπανική κυβέρνηση, περιλαμβανομένης της Μαδρίτης.

Η Ισπανία είναι η έκτη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας και αντιπροσωπεύει το ένα έκτο των εσόδων του ομίλου, στον οποίο ανήκουν επίσης οι μάρκες Massimo Dutti και Pull & Bear.

Χθες, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, αλλά δεν διευκρίνισε ποιες εξουσίες θα επικαλεστεί, ή τι βοήθεια θα λάβουν οι επιχειρήσεις που θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Κάποιες επαρχίες, όπως η Καταλονία και η Μαδρίτη, ανακοίνωσαν επίσης χθες ότι αναστέλλουν τη λειτουργία των μπαρ, των εστιατορίων και των καταστημάτων, με εξαίρεση αυτών που πωλούν τρόφιμα. Τα μέτρα αυτά όμως δεν ισχύουν ακόμη για όλη την Ισπανία.

Στην Ισπανία καταγράφεται αυτή τη στιγμή ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία. Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 4.231 κρούσματα και 120 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ