Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Η πατρίδα μας καλείται να αποκρούσει νέους κινδύνους και απειλές

Με αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό και τον κορωνοϊό η πρώτη δημόσια παρέμβαση της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας

Με αναφορά στα ελληνοτουρκικά, το προσφυγικό και τον κορωνοϊό η πρώτη δημόσια παρέμβαση της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου σημειώνοντας ότι σφραγίστηκε από την προσπάθειά του για εθνική ομοψυχία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, μέσα σε ναρκοθετημένο από την καχυποψία έδαφος, καθώς και στο γεγονός ότι συνετέλεσε αποφασιστικά στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Αντιμετωπίζουμε κινδύνους και απειλές»

«Η πατρίδα μας καλείται να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Να αποκρούσει  νέους κινδύνους και απειλές. Χωρίς να σταματήσει τον αγώνα για οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση. Χωρίς εκπτώσεις στο Δημοκρατικό Πολίτευμα και το κράτος Δικαίου» επισήμανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ενωμένοι και δημιουργικοί θα πορευθούμε για να κερδίσουμε μέλλον ευημερίας που να μας χωράει όλους» επισήμανε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έκανε αναφορά στην Ευρώπη καθώς και έναν νέο πατριωτισμό.

Η ίδια έκανε αναφορά στην ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων και επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα εκείνων, που εργαλειοποιώντας τον πόνο των προσφύγων, επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μας.

Μίλησε για την ανάγκη να φυλάξουμε τα σύνορά μας και παράλληλα να εκπληρώσουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον απέναντι σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους. «Μια δύσκολη αλλά όχι αδύνατη εξίσωση» σημείωσε.

Για τον κορωνοϊό

Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με τον κορωνοϊό, χωρίς να υπάρξει πανικός, χωρίς να διαλυθεί το σύστημα υγείας και να διαρρηχθεί ο κοινωνικός ιστός ή να προκληθεί πλήγμα στην Οικονομία μας, επισήμανε.

«Η απόλυτη συμμόρφωση του πληθυσμού στα μέτρα για τον κορωνοϊό είναι αναγκαία» τονίσε.

Για τις γυναίκες

Αναφέρθηκε, δε, στις γυναίκες και τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της, υπογράμμισε ότι «είναι καιρός οι γυναίκες στη χώρα να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να φθάσουν όπου επιθυμούν με την αξία τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk