Είμαστε το μοναδικό κράτος της Υφηλίου, που επί δεκαετίες ο πιο επίμονα αδιόρθωτος γείτονάς μας, η Τουρκία, μας παρενοχλεί με τις πιο επιθετικές και εις βάρος μας επεκτατικές ενέργειες.

Είμαστε η μοναδική χώρα του Κόσμου όπου, στο ανατολικό τμήμα της επικράτειάς μας από τη Σαμοθράκη μέχρι και τη Μεγίστη (Καστελόριζο), αλωνίζουν τους αιθέρες μας τα πολεμικά αεροσκάφη της τουρκικής ένοπλης σφηκοφωλιάς, χωρίς ούτε ένα αεροπλάνο της να έχει καταρριφθεί. Έτσι, παραβιάζουμε δουλικά τον κανόνα του Διεθνούς Δικαίου, που δικαιολογεί παρόμοιες καταρρίψεις, εν ονόματι της υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας, ακόμη και σε ειρηνική περίοδο.

Είμαστε η μοναδική κοινωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι θαλάσσιοι τούρκοι χούλιγκανς παραβιάζουν με τις ακταιωρούς τους τα χωρικά μας ύδατα και ή απειλούν με θανάσιμους ελιγμούς την καταβύθιση σκαφών της ελληνικής ακτοφυλακής, ή συμπεριφέρονται ανάλογα στους έλληνες ψαράδες και μάλιστα με καταστροφή των δυχτιών τους γιατί όχι και υφαρπαγή των αλιευμάτων ως κοινοί κλέφτες και άρπαγες, κοινώς πλιατσικολόγοι του ελληνικού μόχθου.

Είμαστε το μοναδικό κράτος-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που αυτές τις μαύρες ημέρες της ανοχής, από τους συμμάχους-εταίρους μας, στην παραβίαση και στις καταστροφές των συνόρων του Έβρου, από την τουρκική χουλιγκανική αλητεία της στρατοχωροφυλακής, δεν βλέπει ακόμη σοβαρά δείγματα ευρωπαϊκής συνδρομής για τον τερματισμό αυτών των αθλιοτήτων του Ερντογανικού καθεστώτος.

Η τιμωρία των εισβολέων

Στις προαναφερθείσες, όχι σωρευτικά αλλά ενδεικτικά αμέτρητες περιπτώσεις κατάλυσης της εθνικής μας κυριαρχίας από το, λόγω της Νατοϊκής ανοχής, συμμαχικό πλιάτσικο του Ερντογανικού νεο-οθωμανισμού, η ενδεδειγμένη πρώτη απάντηση της πατρίδας μας, ας δοθεί δια της διπλωματικής οδού.

Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ οφείλει πάραυτα να καλέσει τους διπλωματικούς εκπροσώπους της τουρκικής πρεσβείας της Αθήνας και του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και να τους πληροφορήσει και να τους προειδοποιήσει ότι:

– Οι σωρηδόν παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας από τον στρατό, τη στρατοχωροφυλακή, τα όργανα της ΜΙΤ, τους μεταμφιεσμένους σε …γυναίκες πρόσφυγες τούρκους πράκτορες, όλο λοιπόν αυτό το συνονθύλευμα που χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό κατά της Ελλάδας τους δια της βίας επιστρατευμένους μετανάστες και πρώην κατάδικους, φυλακισμένους, πρέπει ν’ αποσυρθεί και να ξεβρωμίσει τα ιερά μας σύνορα.

– Η Ελλάδα δίνει τελεσιγραφική σύντομη προθεσμία απόσυρσης των καταστροφέων. Και ότι σε περίπτωση που θα λήξει άπρακτη αυτή η προθεσμία, η χώρα μας θα προχωρήσει άμεσα σε αυστηρά αντίποινα χωρίς βέβαια ν’ ανακοινώσουμε τα αντίμετρα αυτά, όπως άλλωστε το επιβάλλει η τακτική του αιφνιδιασμού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, ως πρώτο αντίμετρο, την απέλαση 2 ή 3 διπλωματικών στελεχών της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα και του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, αλλά και την ανάκληση ισάριθμων διπλωματών μας από την ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας και το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης.

Τα άλλα ηπιότερα ή και αυστηρότερα αντίποινα ή αντίμετρα (rétorsion), που προβλέπονται από το δημόσιο Διεθνές Δίκαιο, τα γνωρίζουν άριστα οι διπλωμάτες μας. Αρκεί να μη τα ξεχνούν και αρκεί να τα εφαρμόσουν, κατ’ εντολήν της πολιτικής μας ηγεσίας.