Δύo κυβερνήσεις κι ένα… πατίνι

Οσο κι αν η ανάγκη μάς οδηγεί να εστιάσουμε την προσοχή μας στον βρώμικο πόλεμο που κήρυξε ο Ερντογάν στην Ελλάδα και σε όσα τραγικά συμβαίνουν στον Εβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα ήταν μεγάλο λάθος να «χάσουμε» ή να ξεχάσουμε μια μικρή (μπορεί και μεγάλη) οικονομική είδηση που αποκαλύπτει τη γύμνια της χώρας στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτών.

Εναν χρόνο πριν, στις 28 Φεβρουαρίου 2019, ανακοινώθηκε και γράψαμε:

«Τα ηλεκτρικά πατίνια της Hive (θυγατρικής του ομίλου Daimler, στον οποίο ανήκει πλέον και η BEAT) έφτασαν στους δρόμους της Αθήνας. Σε εκδήλωση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η εταιρεία ανακοίνωσε την άφιξή της στην ελληνική πρωτεύουσα με μια υπηρεσία ενοικίασης e-scooters, που φαίνεται πως είναι το νέο hot trend της πόλης».

Ακριβώς έναν χρόνο μετά γράψαμε:

«Η Hive ανακοινώνει ότι λαμβάνει τη στρατηγική απόφαση να μη συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα από σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020. Η εταιρεία θα εστιάσει σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές που ήδη λειτουργούν με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία συγκεκριμένου αριθμού παρόχων. Η Hive πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό είναι προς το συμφέρον των πόλεων, των καταναλωτών και των εταιρειών. Η απουσία ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου που δημιουργεί ένα οργανωμένο περιβάλλον επιχειρηματικής λειτουργίας αναγκάζει την εταιρεία να αποχωρήσει επί του παρόντος από την ελληνική αγορά. Αν οι συνθήκες αλλάξουν, σίγουρα η εταιρεία θα επανεξετάσει την ελληνική αγορά».

Με απλά λόγια, επί έναν ολόκληρο χρόνο το ελληνικό κράτος – με αρχική ευθύνη της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ – δεν απέκτησε ούτε το αναγκαίο νομικό και φορολογικό πλαίσιο για να λειτουργούν νόμιμα οι «πράσινες» επιχειρήσεις που έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και μεγάλες τουριστικές πόλεις, ούτε θέσπισε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας ώστε να μην κινδυνεύουν όσοι χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια και οι πεζοί.

Κάπως έτσι οι επενδυτές φεύγουν αντί να έρχονται. Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Τα gatherings δημιουργούν χαμό! Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε με απορία και σκεπτικισμό (χρειάζεται μεγάλη προσοχή, δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό) όλο αυτό... ΣΙΒΥΛΑ |
Helios Kiosk