ΚΚΕ: Προβοκατόρικη δράση ακροδεξιών η φωτιά σε προσφυγική δομή στη Λέσβο

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι με τη δράση αυτών των ομάδων επιδιώκεται να δημιουργηθούν «συνθήκες απόγνωσης ώστε (…) να επιβάλλουν τη δημιουργία των νέων κλειστών hot spot στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου, ακόμα και σε ξερονήσια».

Οσμή προβοκάτσιας, διακρίνει το ΚΚΕ σε ότι αφορά στην πυρκαγιά στη  δομή φιλοξενίας προσφύγων One Happy Family, στην περιοχή Καρά Τεπέ, στη Λέσβο.

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι υπάρχει σχέδιο που υλοποιούν ακροδεξιές ομάδες, σημειώνοντας τις «μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης» και τονίζει την ανάγκη να μην περάσει ο σχεδιασμός  να γίνουν τα νησιά του Αιγαίου οι μεγάλες φυλακές της ΕΕ.

Ειδικότερα το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η νέα φωτιά σε εγκαταστάσεις ΜΚΟ, στην περιοχή του Καρά Τεπέ, έχει έντονη οσμή προβοκάτσιας.

Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γεγονότων, όπως η φωτιά εγκαταστάσεων στη Συκαμιά και τις επιθέσεις κατά εργαζομένων σε ΜΚΟ, που φανερώνουν την ύπαρξη σχεδίου το οποίο υλοποιούν με τη δράση τους ακροδεξιές ομάδες» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Επισημαίνει ότι «ο στόχος τους δεν είναι να σταματήσει η εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό, εφόσον η εμπλοκή τους αποτελεί επιλογή της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιώνουν στις γνωστές άθλιες συνθήκες.

Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Επιδιώκουν να δημιουργήσουν συνθήκες απόγνωσης και εκρηκτικές καταστάσεις, ώστε να διευκολυνθούν οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της ΕΕ και να επιβάλλουν τη δημιουργία των νέων κλειστών hot spot στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του Αιγαίου, ακόμα και σε ξερονήσια».

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης, που ανέχεται την προβοκατόρικη και ύποπτη δράση των ακροδεξιών – ρατσιστικών ομάδων, είναι μεγάλες.

Ο σχεδιασμός να γίνουν τα νησιά του Αιγαίου οι μεγάλες φυλακές της ΕΕ δεν πρέπει να περάσει. Ο λαός των νησιών μπορεί και πάλι να τον σταματήσει με την αγωνιστική του δράση, καταδικάζοντας κάθε αντιδραστική φωνή και δράση» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk