Θεωρείται ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Το Στάνφορντ είναι το ίδρυμα των 83 Νομπέλ και των 27 βραβείων Τούρινγκ.

Είναι το πανεπιστήμιο μέσα από τα σπλάχνα του οποίου ξεπήδησε η Σίλικον Βάλεϊ. Είναι το ίδρυμα που για το 2019 κατέλαβε την 4η θέση μεταξύ των πανεπιστημίων σε όλον τον κόσμο στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης σύμφωνα με την αξιολόγηση της Scimago Institutions Rankings, ενώ για την ίδια χρονιά το περιοδικό «Times Higher Education» ανακοίνωσε ότι το Στάνφορντ υπήρξε το τρίτο καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο.

Είναι το ίδρυμα από του οποίου τα έδρανα πέρασαν φυσιογνωμίες της πολιτικής όπως ο Χέρμπερτ Χούβερ, ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας, όπως οι ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν.

Είναι το Πανεπιστήμιο που επισκέφθηκαν προσφάτως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ για ένα brainstorming με ακαδημαϊκούς και καθηγητές «στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εργασιών τους για την ανάπτυξη και την οικοδόμηση της νέας τους φιλανθρωπικής οργάνωσης».

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Ερη Βαρδάκη «φυλλομετρά» το άλμπουμ των διάσημων αποφοίτων του και καταγράφει τις μεγάλες στιγμές ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»