Προσωπικοί ήταν οι λόγοι της απουσίας του Αντώνη Σαμαρά από την ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή για την ποδοσφαιρική τροπολογία «πλυντήριο».

Σύμφωνα με πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ «ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε  με τον  γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ  Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Βουλή. Οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Αποδεκτές

Από τη ΝΔ δεν δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις για το ποιοι ήταν οι προσωπικοί λόγοι της απουσίας του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία κατά την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει κομματική πειθαρχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από το Μαξίμου οι εξηγήσεις του κ. Σαμαρά θεωρούνται επαρκείς και αποδεκτές και ως εκ τούτου αφήνεται να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να παρθούν περαιτέρω μέτρα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς είχε απουσιάσει και από την ψηφοφορία για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην προεδρία της Δημοκρατίας, αν και είχε στείλει επιστολική ψήφο με την οποία ανέφερε ότι συντασσόταν με την επιλογή της ΝΔ για το πρόσωπο του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.