Όντας ένας άνθρωπος πού ήξερε τόσο μπάσκετ, ο Κόμπι Μπράιαντ δεν θα μπορούσε να μην είναι φαν του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μπορεί ο πλανήτης τώρα να αποθεώνει τον έλληνα σούπερ σταρ και να του χαρίζει για δεύτερη σερί χρονιά τη θέση του αρχηγού στο All Star Game του NBA, ωστόσο ο Κόμπι Μπράιαντ είχε αναγνωρίσει από την πρώτη στιγμή το ταλέντο του Greek Freak.

Μάλιστα, αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν θα βρει πολλές δηλώσεις του Μπράιαντ, όπου αποθεώνει τον Αντετοκούνμπο.

Για παράδειγμα το 2016, όταν ο έλληνας αστέρας είχε μόλις πετύχει το πρώτο «τριπλ νταμπλ» της καριέρας του στον αγώνα των Μπακς απέναντι στους Λέικερς.

Ο σούπερ σταρ των Λέικερς, λίγους μήνες πριν πει αντίο στα παρκέ, έσπευσε να αγκαλιάσει τον έλληνα διεθνή άσο, μετά το τέλος του αγώνα, αναγνωρίζοντας το ταλέντο του.

«Μίλησα μαζί του και του είπα πως για να γίνει ένας παίκτης υψηλού επιπέδου χρειάζονται θυσίες και σκληρή δουλειά. Ειδικά ατομικά. Ο Γιάννης έχει όλα τα προσόντα για να γίνει μεγάλος παίκτης. Διαθέτει τα κατάλληλα σωματικά προσόντα και την απαραίτητη εξυπνάδα, αλλά πρέπει να δουλέψει για να γίνει καλύτερος. Πρέπει να δουλεύει τα καλοκαίρια σε κάθε τομέα του παιχνιδιού του. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που κάνεις το άλμα προς τη βελτίωσή σου. Τότε γίνεται όλη η διαφορά. Αν αγαπάει αυτό που κάνει τότε πρέπει να δουλέψει. Αν δουλέψει έχει το ταλέντο για να γίνει πραγματικά σπουδαίος» είχε πει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, το 2017 σε αφιέρωμα του ισπανόφωνου ESPN στο Γιάννη Αντετοκούνμπ, ενόψει της νέας σεζόν που ξεκινούσε λίγες ημέρες αργότερα ο Κόμπι Μπράιαντ είχε… στάξει μέλι για τον έλληνα των Μπακς.

«Διαθέτει όλα τα προσόντα και τις φυσικές δυνάμεις, αλλά και την εξυπνάδα. Το μόνο ερωτηματικό είναι το πόσο πιστεύει στον εαυτό του και να συνεχίσει την προσπάθεια. Έχει το ταλέντο να γίνει ένας πραγματικά μεγάλος παίκτης» είχε πει.

Όμως και πρόσφατα δεν παρέλειπε να αποθεώσει τον Γιάννη. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter στις 13 Μαΐου του 2019 είχε χαρακτηρίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως ημίθεο.

«Συγχαρητήρια στους αδερφούς μου, τον ημίθεο και τον Λέοναρντ που έφτασαν στους τελικούς της Ανατολής. Σας ευχαριστώ που μοιραστήκαμε τις γνώσεις σας με τα κορίτσια μου το καλοκαίρι. Θα είναι μια επική μονομαχία» έγραφε στην ανάρτηση.

Η κοινή προπόνηση

Βέβαια και ο Αντετοκούνμπο θαύμαζε τον Κόμπι Μπράιαντ. Τόσο πολύ που ήθελε αν μάθει από αυτόν, ακόμα και όταν ο «Mamba» είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Τον Αύγουστο του 2018, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν και με τους Μπακς να έρχονται από έναν αποκλεισμό στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, ο Αντετοκούνμπο είχε την ευκαιρία να προπονηθεί στο πλευρό του Κόμπι.

Οι δύο αστέρες βρέθηκαν μαζί σε ένα καμπ που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα γνωστής  εταιρίας αθλητικών ειδών.

Ο έλληνας φόργουορντ δεν έχασε την ευκαιρία και ευχαρίστησε τον Μπράιαντ για την εμπειρία μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram όπου ανέβασε φωτογραφία από το καμπ, με την εξής λεζάντα:

«Βρες έναν τρόπο και μην μετανιώνεις – Κόμπι Μπιν Μπράιαντ. Ευχαριστώ που με άφησες να δουλέψω μαζί σου, έμαθα πολλά».

Η συγκλονιστική κίνηση του Αντετοκούνμπο

Μάλιστα σε ένδειξη πένθους ο Γιάννης «έκλεισε» τους λογαριασμούς του στα social media.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν ο Έλληνας άσος θέλησε να πενθήσει για έναν άνθρωπο που αποτέλεσε είδωλο για εκείνον αλλά και λόγο ενασχόλησης με το άθλημα, όπως και για εκατομμύρια ακόμα ανθρώπους ανά τον κόσμο.