Η Πελόσι στηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ εξέφρασε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη την απόλυτη στήριξη της προς την Κυπριακή Δημοκρατία τόσο σε ό,τι αφορά την ενάσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της.

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν και η συνομιλία του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Ανασταδιάδη με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κα Νάνσι Πελόσι, η οποία ήταν πλήρως ενήμερη για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ενημέρωση που, όπως η ίδια ανέφερε, προέρχεται τόσο από τις σχετικές ενέργειες των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και από τις έντονες προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς της ελληνικής Διασποράς, καθώς και των φίλων της Κύπρου στο Κογκρέσο για διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας.

Η κα Πελόσι εξέφρασε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη την απόλυτη στήριξη της προς την Κυπριακή Δημοκρατία τόσο σε ό,τι αφορά την ενάσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της, αλλά για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατόν, μιας λύσης στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ, του διεθνούς δικαίου και της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η συνάντηση έγινε στην Ιερουσαλήμ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμε για το Ολοκαύτωμα.

Επιπλέον ο κ. Αναστασιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κυρία Μέρκελ, ενόψει της μετάβασής της στην Τουρκία και ζήτησε από την Καγκελάριο της Γερμανίας να μεταφέρει στον Ταγίπ Ερντογάν την απαίτηση για τερματισμό των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε επίσης συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό κ. Νετανιάχου, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Μισέλ και με τους προέδρους της Πορτογαλίας και Ρουμανίας.. Ολους τους ενημέρωσε για τους κινδύνους που απορρέουν από τη συμπεριφορά της Τουρκίας όχι μόνον για την Κύπρο, αλλά και για την ίδια την Ευρώπη, καθώς και για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του προς την Κύπρο σ΄ότι αφορά τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναχαίτιση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk