Στο φετινό πρωτάθλημα τα είχαμε δει όλα. Ετσι νομίζαμε, τουλάχιστον. Γιατί αποδείχθηκε ότι τα είχαμε δει… σχεδόν όλα. Με τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι Λαμία-ΠΑΟΚ, να αποτελούν ακόμη μία μαύρη κηλίδα στον ωκεανό των ανομιών που έχουν λάβει χώρα στη διάρκεια της φετινής Super League. Ολες, με πρωταγωνιστή τον ΠΑΟΚ.

Αυτή τη φορά ο Δικέφαλος του Βορρά πέρασε από τη Λαμία με ακόμη ένα γκολ οφσάιντ. Ένα γκολ που γύρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο πολύ πίσω. Την εποχή που το VAR δεν υπήρχε στα ελληνικά γήπεδα. Την εποχή που το VAR… ξαφνικά χαλάει στη φάση που σκοράρει ο ΠΑΟΚ. Ένα γκολ – οφσάιντ, που όλως τυχαίως δεν μπορούσαν να το δουν σε… επανάληψη ο Σέζος και λοιποί. Και άρα, δεν… μπορούσαν να το ακυρώσουν.

Ο Ολυμπιακός, μόλις μία ημέρα μετά τη συνάντηση για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, είδε τους όρους του παιχνιδιού να καταστρατηγούνται. Και αποφάσισε να αντιδράσει. Με επίσημη ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης οι Ερυθρόλευκοι κάνουν λόγο για ένα «στημένο πρωτάθλημα», που «δεν μπορεί να συνεχιστεί» και για «συμμορία της εξυγίανσης κορυφώνει την εγκληματική της δράση». Ενώ καλεί τη FIFA, την UEFA και την Πολιτεία, να αναλάβουν δράση για να σώσουν το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

«Μόλις ένα 24ωρο μετά την ανούσια συνάντηση που υποτίθεται πως θα έφερνε μία νέα ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η συμμορία της εξυγίανσης κορυφώνει την εγκληματική της δράση χωρίς κανένα φραγμό.

Πιστεύαμε ότι με την εγκληματική αλλοίωση του αποτελέσματος στο Βόλο, είχαμε πιάσει πάτο. Τελικά, μετά τη σημερινή… τεχνική βλάβη του VAR στη Λαμία, όπου εντελώς συμπτωματικά συνέβη στο γκολ οφσάιντ του ΠΑΟΚ (όχι ότι χρειαζόταν VAR για κάτι τόσο οφθαλμοφανές), αποδεικνύεται ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι στημένο και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ο Ολυμπιακός εδώ και μήνες έχει καταγγείλει με ονόματα και στοιχεία το σύστημα που «σκοτώνει» το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλέον, FIFA, UEFA και Πολιτεία είναι προ των ευθυνών τους. Ή θα τηρήσετε τη νομιμότητα και θα σώσετε το ποδόσφαιρο, ή θα συνεχίσετε να επιτρέπετε σε έναν Ρώσο να αλλοιώνει τους όρους του παιχνιδιού καταστρέφοντάς το, αγοράζοντας ομάδες με μπροστινό τον ανιψιό του, προσλαμβάνοντας παιδιά και συζύγους δικαστών και διαιτητών, καθώς και αλλοιώνοντας υπέρ του αποτελέσματα ακόμη και με τεχνικές βλάβες του VAR. Ως εδώ! Πάρτε μέτρα άμεσα».