Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε εύκολα με 2-0 τον Πανιώνιο πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Αντίθετα οι «κυανέρυθροι» υπέστησαν την 8η συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα, μένοντας… χαμηλά.

Οι Αρκάδες με το τρίποντο αυτό έφτασαν τους 21 βαθμούς και πλέον κοιτάνε ψηλότερα. Σκόρερ της ομάδας του Μίλαν Ράσταβατς για άλλο ένα ματς ο Χερόνιμο Μπαράλες στο 35′ (σημείωσε το ένατο γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις), ενώ το άλλο γκολ σημείωσε ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά στο 52′ (επικυρώθηκε ύστερα από υπόδειξη VAR).

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε ποιος θα ήταν το «αφεντικό» της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται χαμηλά.

Η πρώτη ευκαιρία για τους Αρκάδες ήρθε στο 28′, με τον Ριέρα να στρώνει στον Κρέσπι, που έκανε κακό πλασέ και αστόχησε από το ύψος του πέναλτι. Ό,τι δεν κατάφερε ο Κρέσπι, το πέτυχαν οι γηπεδούχοι έξι λεπτά αργότερα με πέναλτι.

Ο Μασούρας υπέπεσε στην παράβαση (χέρι) και ο Μπαράλες ευστόχησε για το 9ο φετινό του τέρμα. Στο 43′ ο Πανιώνιος απάντησε με τον Αραμπούλι, αλλά ο Γεωργιανός ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος, όλα κρίθηκαν νωρίς με τον Ιγκλέσιας να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ για το 2-0 στο 52′. Το γκολ επικυρώθηκε έπειτα από υπόδειξη VAR, με τον Αργεντινό να καλύπτεται οριακά.

Στα υπόλοιπα λεπτά ο Πανιώνιος δεν βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος. Η ομάδα του Νίκι Παπαβασιλείου έβαλε γκολ με τον Τασουλή στο 86′, αλλά το γκολ των φιλοξενούμενων ακυρώθηκε ύστερα από υπόδειξη οφσάιντ.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο σκόρερ των Αρκάδων, Μπαράλες, αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Πασαλίδης, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας (65′ Βαλιέντε), Μουνάφο, Μαρκ Φερνάντεθ, Σίτο (18′ Ριέρα), Κρέσπι (78′ Λουίς Φερνάντεθ), Μπαράλες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Κιάκος (46′ Σαραμαντάς), Ευαγγέλου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Μασούρας, Κόρμπος, Μιλόγεβιτς (46′ Παπανικολάου), Παπαγεωργίου (80′ Δούμτσιος), Αραμπούλι, Εμμανουηλίδης.