Αικ. Σακελλαροπούλου: Εχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι

Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα (…), επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, είπε η κυρία Σακελλαροπούλου απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Βουλής

Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα (…), επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, δήλωσε η κυρία Σακελλαροπούλου απευθυνόμενη στον  Πρόεδρο της Βουλής κ Κώστα Τασούλα και αφού νωρίτερα εκείνος την ενημέρωσε για την εκλογή της στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Διαβεβαιώνω το Κοινοβούλιο ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου. Εχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι».

Ο κ. Τασούλας μετέβη στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να της επιδώσει το αποτέλεσμα της Εθνικής Αντιπροσωπείας και να της ανακοινώσει ότι την εξέλεξε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ορκωμοσία της κυρίας Σακελλαροπούλου θα γίνει στις 13 Μαρτίου 2020 μετά την λήξη της θητείας του νυν προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγραψε ιστορία καθώς ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από το κοινοβούλιο ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου η οποία διαδέχεται τον Προκόπη Παυλόπουλο εκλέχθηκε νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνοντας 261 ψήφους.

Την ικανοποίησή του για την την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου με ευρεία πλειοψηφία στην Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει στην νέα εποχή» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk