Ακάθεκτος συνεχίζει τις προκλήσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε άκρως προκλητικός κατά την αναχώρησή του από την Τουρκία προς την Γερμανία, στρέφοντας τα βέλη του για μια ακόμα φορά κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος είπε πως η Αθήνα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση επειδή δεν καλέστηκε στη σύσκεψη, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η «Τουρκία έχει τρελάνει την Ελλάδα»

Παράλληλα, αναφέρθηκε ονομαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως ο έλληνας πρωθυπουργός «παίζει λάθος το παιχνίδι» και πως «βήματα που κάνει δεν είναι σωστά».

Ακόμη ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην επίσκεψη Χάφταρ στην Ελλάδα τονίζοντας πως δεν υπήρχε κανένας λόγος να τον συναντήσει η ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή που αναγνωρισμένος ηγέτης από τον ΟΗΕ στη Λιβύη είναι ο Φαγές αλ Σάρατζ.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα ότι δεν αντέδρασε αρκούντως στις επιθέσεις του «πραξικοπηματία» Χαφτάρ.

Υποστήριξε ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS και η Αλ Κάιντα έχουν επανακτήσει έδαφος στη Λιβύη και οι επιθέσεις τους απειλούν ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου» κι ότι «η Τουρκία έχει το κλειδί για την ειρήνη στη Λιβύη».