Πέτσας για Σακελλαροπούλου: Σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή

Δεν αποσκοπεί στο να «στριμωχτούν» τα άλλα κόμματα, τόνισε ο κ. Πέτσας

Στο θέμα της επιλογής της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας τοποθετήθηκε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή και είναι – όπως είπε – μια υποψηφιότητα ενωτική και αξιοκρατική.

Μιλώντας στον Ant1 υποστήριξε ότι είναι μια υποψηφιότητα ευρύτερης συναίνεσης και σε καμιά περίπτωση δεν αποσκοπεί στο να «στριμωχτούν» τα υπόλοιπα κόμματα.

 «Δεν αλλάξαμε πολιτική στο μεταναστευτικό»

Σε ότι αφορά το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε  ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία αλλαγή στην πολιτική της Κυβέρνησης. Όπως είπε, η κυβέρνηση προσπάθησε στο πρώτο εξάμηνο να βάλει σε λειτουργία το σχέδιο της και να συγκεκριμενοποιήσει τους άξονες του. Μόλις αυτό έγινε θεσμοθετήθηκε το αρμόδιο υπουργείο και τοποθετήθηκε ο κ. Μηταράκης για να τρέξει τις εξελίξεις.

«Πυρά» κατά ΣΥΡΙΖΑ

Επεσήμανε ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα, αλλά δημιούργησε ακόμα περισσότερα.

Σε ότι αφορά την επιλογή του κ. Μηταράκη, είπε ότι πρόκειται για έναν βουλευτή που εκλέγεται στην περιοχή που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι σε καθημερινή επαφή με τους κατοίκους των νησιών που δοκιμάζονται. Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για 20.000 μετακινήσεις από τα νησιά του βορείου Αιγαίου στην ενδοχώρα και ήδη έχουν γίνει οι 9.000, ενώ οι υπόλοιπες θα ολοκληρωθούν σύντομα παράλληλα με την ίδρυση των κλειστών κέντρων κράτησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk