Μπορεί η απόφαση της Γερμανίας να αποκλείσει την Ελλάδα από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη να έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας, δημιουργώντας παράλληλα διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ωστόσο το θέμα δεν απασχολεί μόνο το εσωτερικό.

Ο αποκλεισμός την Αθήνας δεν πέρασε απαρατήρητος στις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές της Διάσκεψης, και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

«Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;» διερωτάται σε ανάρτησή του στο Twitter ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός.

Συνεχείς αναρτήσεις στο Twitter

Στο μεταξύ, στο λογαριασμό του LNA στο Twittter οι αναρτήσεις είναι συνεχείς τις τελευταίες ημέρες, με τον Χαφτάρ να εξηγεί γιατί δεν υπέγραψε τη συμφωνία που του προτάθηκε στη Μόσχα και να επιτίθεται στην Τουρκία, ενώ σήμερα με εντολή του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης προχωρούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του LNA.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν συγκρούσεις νότια της Τρίπολης. Σύμφωνα με την ανάρτηση του LNA στο Twitter, μονάδες του επιτέθηκαν σε πολιτοφυλακή των δυνάμεων του Σάρατζ και αιχμαλώτισαν πέντε Λίβυους αλλά και έναν Τούρκο, αφού η Άγκυρα στηρίζει τις δυνάμεις του προσωρινής κυβέρνησης.

Έτσι, στο λογαριασμό του LNA αναρτήθηκαν δύο φωτογραφίες από την επιχείρηση με εμφανή τη διάθεση αυτών που την τράβηξαν και την ανάρτησαν να τρολάρουν τους αντιπάλους τους. Στην πρώτη ένας άνδρας σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο μπροστά σε ένα στρατιωτικό όχημα των δυνάμεων του Σάρατζ και στη δεύτερη φέρνει και έναν δίσκο με…γλυκά για τους μουσαφίρηδες.