Για λειτουργία ενός «σκοτεινού παρακράτους με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με αφορμή την κατάθεση της Ελένης Ράικου στην προανακριτική επιτροπή της βουλής για την σκευωρία Novartis.

«Τα όσα δύσοσμα κι άκρως αποκαλυπτικά ακούστηκαν εχθές και σήμερα από την πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου για τα έργα, τις ημέρες, τις υπόγειες διαδρομές και τα μυστικά τηλέφωνα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αποκαλύπτουν τη λειτουργία ενός σκοτεινού παρακράτους με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σκοτεινό παρακράτος

Ο Στέλιος Πέτσας πρόσθεσε ότι πρόκειται περί «ενός παρακράτους που κατασκεύαζε στοιχεία και μάρτυρες, που παρενέβαινε για να σταλεί μια δικογραφία στη Βουλή χωρίς όμως επιβαρυντικά στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων. Που απαιτούσε να μην περαιωθούν οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις και που απειλούσε δικαστικούς λειτουργούς. Που έστηνε δημοσιεύματα κατά αθώων ανθρώπων με συνεργούς δημοσιογράφους και εκδότες. Αυτά είπε η τέως Εισαγγελέας με αρμοδιότητα κατά της Διαφθοράς».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου μιλώντας χθες στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της βουλής που ερευνά τη σκευωρία Novartis έκανε λόγο ακόμα και για «συμβόλαιο θανάτου» που εκτελούνταν σε βάρος της.

Δικαίωση

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι οι εξελίξεις από την έρευνα της βουλής για την σκευωρία Novartis δικαιώνουν την επιλογή της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής.

«Η  προσπάθεια ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης και της παγίδευσης του συνόλου της αντιπολίτευσης, παραπέμπει σε άλλες χώρες κι άλλα καθεστώτα. Η Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και των κάθε είδους Ρασπούτιν επιβεβαιώνει αυτό που προεκλογικά έλεγε η Νέα Δημοκρατία: πως η κανονικότητα απουσίαζε από τη χώρα κατά την περίοδο 2015 – 2019» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας κατέληξε λέγοντας: «Και φυσικά δικαιώνει απόλυτα την πολιτική επιλογή σύστασης προανακριτικής επιτροπής ώστε να διερευνηθεί μια σκοτεινή υπόθεση».

Ρασπούτιν

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς μεταξύ πολλών άλλων καταγγελιών φέρεται να υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έφτιαχνε ιστορίες και διέσυρε αθώους ανθρώπους.

Η κ. Ράικου στη διάρκεια της κατάθεσής της στην προανακριτική επιτροπή παραδέχθηκε ότι οι «κύκλοι Ράικου» στους οποίους είχε αποδοθεί ο χαρακτηρισμός του Παπαγγελόπουλου ως «Ρασπούτιν» ήταν η ίδια.

«Εγώ τα είχα πει. Τον Παπαγγελόπουλο εγώ έτσι τον καταχώρισα. Ως σκευωρό της ενεργού πολιτικής» σημείωσε προσθέτοντας πως «από το 2005 που ήταν προϊστάμενος στην Εισαγγελία Αθηνών και συνυπηρετούσαμε, αποκαλούσε τον εαυτό του «Ρασπούτιν». Από  τότε θυμάμαι να το λέει».