Βουλή: Νομοθετικό «τσουνάμι» με 15 νομοσχέδια προς ψήφιση

Η επεξεργασία του εκλογικού νομοσχεδίου θα αρχίσει την Τετάρτη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την επόμενη Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, με στόχο να ψηφιστεί είτε την ίδια ημέρα είτε την επομένη.

Νομοθετικό «τσουνάμι» είναι σε εξέλιξη καθώς ήδη έχουν κατατεθεί ή βρίσκονται στον δρόμο προς κατάθεση 15 νομοσχέδια και έπονται άλλα τέσσερα.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το Brexit θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια την προσεχή Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, ακολουθούν τρείς κυρώσεις συμβάσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια (με Αλβανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ενώ το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και τους ειδικούς λογαριασμούς κονδυλίων έρευνας των ΑΕΙ, που ήδη ξεκίνησε η επεξεργασία του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, θα ψηφιστεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου ή Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια.

Το «καυτό» νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό νόμο που ξεκινά η επεξεργασία του σήμερα στην επιτροπή της Βουλής και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, ενώ εάν υπάρξει μεγάλη προσέλευση ομιλητών, τότε δεν αποκλείεται να πάρει παράταση για μια ημέρα ακόμα και να ψηφιστεί, δηλαδή, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, κάτι που θα κριθεί τότε.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τις αμυντικές συμβάσεις με τις ΗΠΑ, εισάγεται στην κοινοβουλευτική επιτροπή την Τρίτη 21 Ιανουαρίου.

Υπό ψήφιση τελούν ακόμα εννέα κυρώσεις συμβάσεων, ενώ εν αναμονή είναι τα νομοσχέδια για το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ, τα υδατοδρόμια, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και την αναμόρφωση της πολιτικής προστασίας και έπονται τα νομοθετήματα για τις πορείες και το μεγάλο ασφαλιστικό.

Πολιτική
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk