Χριστοδουλίδης: Οι ενέργειες της Τουρκίας προκαλούν αποσταθεροποίηση

«Οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη προκαλούν αποσταθεροποίηση, που δεν ωφελεί κανένα από τα κράτη της περιοχής» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου.

Στις τουρκικές παραβιάσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Συρία και τη Λιβύη αναφέρθηκε μετά την πενταμερή συνάντηση στο Κάιρο ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι το μόνο που προκαλούν στην περιοχή είναι η αποσταθεροποίηση.

«Θεωρώ σημαντική τη σημερινή συνάντηση γιατί μέσα από τη συζήτηση που είχαμε με τους υπουργούς Εξωτερικών των άλλων κρατών που συμμετείχαν είναι ξεκάθαρο ότι κύριος στόχος είναι το πώς δημιουργούνται συνθήκες ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στη βάση μίας θετικής προσέγγισης και χωρίς τους όποιους αποκλεισμούς», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Είναι ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο που υπάρχει και η ξεκάθαρη τοποθέτηση για τις τουρκικές παραβιάσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού τέτοιου είδους ενέργειες, είτε στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε στη Συρία είτε με αυτό που συμβαίνει με τη Λιβύη, το μόνο που προκαλούν στην περιοχή είναι η αποσταθεροποίηση. Μία αποσταθεροποίηση που δε λειτουργεί στο τέλος της ημέρας προς όφελος κανενός από τα κράτη της περιοχής», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης, αμέσως μετά το πέρας της πενταμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk